Löw blijft ondanks WK-debacle aan als bondscoach Duitsland

Reacties

Vijf dagen na de vroegtijdige uitschakeling van wereldkampioen Duitsland op het WK in Rusland, heeft Joachim Löw besloten aan te blijven als bondscoach. De Duitse voetbalbond (DFB) heeft de berichtgeving van Sport Bild en Bild dinsdagmiddag bevestigd.

Löw blijft ondanks WK-debacle aan als bondscoach Duitsland

Löw tekende in aanloop naar de mondiale eindronde een contract tot en met het WK van 2022 in Qatar en kreeg voorafgaand aan het cruciale laatste groepsduel met Zuid-Korea al een baangarantie van bondsvoorzitter Reinhard Grindel. Het presidium van de DFB bleef ook na het voltrekken van het WK-fiasco bij dat besluit. 'Omdat we ervan overtuigd zijn dat de verjongingskuur door niemand beter geleid kan worden dan Jogi Löw.'

Na de fatale 2-0 nederlaag tegen Zuid-Korea was het daarom vooral de vraag of Löw het zelf zag zitten om aan te blijven als bondscoach. De 58-jarige trainer kon zijn emoties in het interview na afloop met ZDF maar moeilijk de baas blijven. Dat de DFB meerdere malen het vertrouwen in hem uitsprak, heeft er volgens de berichtgeving van de Duitse kranten aan bijgedragen dat Löw aanblijft.

Löw zou in tegenstelling tot vier jaar terug na het veroveren van de wereldtitel alweer staan te trappelen om er wat moois van te maken richting het EK 2020. Dat toernooi kan voor de Duitse keuzeheer het zevende grote toernooi worden waarbij hij de leiding heeft over Die Mannschaft. In het tijdperk-Löw reikten de Duitsers tot aan dit WK altijd minimaal tot de laatste vier van een EK of WK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.