Löw beloont aanstaand international Gosens voor droomvlucht in Italië

Reacties

Robin Gosens gaat donderdag debuteren in het nationale elftal van Duitsland. Bondscoach Joachim Löw heeft laten weten dat de vleugelverdediger zal gaan starten tegen Spanje.

Löw beloont aanstaand international Gosens voor droomvlucht in Italië
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
1 - 1
Spanje
Spanje

De 26-jarige Gosens heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij Atalanta Bergamo en Löw wil de linksback daarvoor belonen. 'Robin zal absoluut in de basis staan', maakte de Duitse bondscoach duidelijk. 'Hij is goed in vorm en krijgt de kans om zich te laten zien. Hij verdient dit na een sterk seizoen in Italië.' Löw kondigde tevens aan dat Kevin Trapp, Niklas Süle en Leroy Sané tegen Spanje zullen gaan beginnen.

Gosens werd geboren in Duitsland, maar heeft een Nederlandse vader en genoot een deel van zijn opleiding ook in Nederland. De voormalig speler van Vitesse, FC Dordrecht en Heracles Almelo liet afgelopen weekend nog weten dat hij door Ronald Koeman was benaderd voor een interlandloopbaan bij Oranje. Gosens gaf echter aan dat hij voor Die Mannschaft wilde gaan.

'Ik heb de beslissing met mijn hart genomen en gekozen voor het land waar ik het meeste gevoel bij heb. Dat is Duitsland: daar ben ik opgegroeid en voel ik me het meest mee verbonden', zei Gosens tegen BILD. 'Het is eigenlijk ongelooflijk dat ik kon kiezen tussen twee zulke voetbalgekke landen.'

Duitsland speelt donderdag in de Nations League tegen Spanje en neemt het donderdag in hetzelfde toernooi op tegen Zwitserland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.