Lok-effect brengt NEC langs SC Heerenveen

Voor de Nijmegenaren was het een bewogen weekje, na het ontslag van trainer Johan Neeskens. Het had echter z'n effect, want onder leiding van z'n nieuwe trainer Cees Lok (vooralsnog op ad-interim-basis) versloeg het geplaagde NEC SC Heerenveen met 3-2.

Lok-effect brengt NEC langs SC Heerenveen

Moet wel worden aangetekend dat de thuisploeg door de ploeg van trainer Gertjan Verbeek keurig in het zadel werd geholpen, toen Peter Hansson al na twee minuten tekort terugspeelde op Brian Vandenbussche, waarna deze werd gedwongen om Romano Denneboom bij de benen te grijpen. Robbie Wielaert benutte het buitenkansje van elf meter, 1-0.

Halverwege de eerste helft leek Heerenveen orde op zaken te stellen toen Hannu Haarala zijn landgenoot Mika Väyrynen in stelling bracht. De aanvaller maakte geen fout, 1-1.

Het was zeker niet het begin van het einde van NEC, en dat was vooral te danken aan Romano Denneboom. Onmiddellijk na de rust en een kwartier voor het einde stelde hij de Nijmeegse zege veilig. Ook al deed Väyrynen in de slotseconde nog even wat terug, 3-2. In de Nijmeegse Goffert had het Lok-effect dus wel degelijk succes.

Bekijk hier al onze video's