Lof voor veerkracht van Stones: 'Zes maanden geleden was hij ingestort'

Reacties

Verdediger John Stones speelde woensdagavond een hoofdrol tijdens Engeland – Polen. Zelfs zonder de aanwezigheid van topscorer Robert Lewandowski leken de Engelsen punten te gaan verspelen op Wembley, na een grote fout van Stones. De mandekker van Manchester City herstelde zich en liet daarmee zien te zijn gegroeid in de laatste maanden.

Lof voor veerkracht van Stones: 'Zes maanden geleden was hij ingestort'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
2 - 1
Polen
Polen

Lewandowski moest het duel in Engeland uitzitten vanwege een blessure, wat goed nieuws was voor de Engelsen. Polen maakte het Engeland echter erg lastig in Londen en tot vijf minuten voor tijd leek het thuisland af te stevenen op het puntenverlies. Harry Kane had The Three Lions nog op 1-0 gezet in de negentiende minuut, maar na een fout van Stones in de tweede helft werd het 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Stones liet zich de bal afsnoepen tijdens de opbouw, Jakub Moder was de Engelse verdediger te slim af en scoorde op aangeven van Arek Milik. De 42-voudig international van de Engelsen liet zich echter niet van de wijs brengen, was in verdedigend opzicht belangrijk en speelde een cruciale rol in de winnende goal van Harry Maguire. Stones kopte na een corner de bal terug op zijn teamgenoot in het hart van de defensie, Maguire schoot hard raak voor de 2-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het kwam Stones op veel lof te staan. 'Het was erg prettig om te zien dat John zijn gedachten heel snel bij elkaar raapte en zich herstelde. Hij heeft in de afgelopen periode een boel weerbaarheid opgebouwd', kijkt bondscoach Gareth Southgate terug op het moment van Stones in de 58ste minuut.

Kyle Walker is teamgenoot van Stones bij Manchester City en hij maakte de ontwikkeling bij de 26-jarige verdediger van dichtbij mee. 'Dit toont het karakter van John dit jaar', stelt Walker bij Sky Sports. 'Zes maanden geleden was John waarschijnlijk ingestort na zo'n fout, maar al het werk dat hij erin heeft gestoken komt er nu uit.'

Southgate beaamt dit. 'Hij speelde na zijn fout een belangrijke rol in deze wedstrijd. Hij had makkelijk kunnen breken tijdens deze momenten, maar dat deed hij niet. Hij hield ons in leven met zijn verdedigende werk.'

Mede door de bijdrage van Stones blijft Engeland foutloos in de WK-kwalificatieperiode. Eerder werd al gewonnen van San Marino (5-0) en Albanië (2-0). Richting het EK speelt Engeland oefenwedstrijden tegen Oostenrijk en Roemenië, op het Europese eindtoernooi is het land gekoppeld aan Kroatië, Schotland en Tsjechië.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep I WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
10
8
2
0
39-3
+36
26
2
Polen
10
6
2
2
30-11
+19
20
3
Albanië
10
6
0
4
12-12
0
18
4
Hongarije
10
5
2
3
19-13
+6
17
5
Andorra
10
2
0
8
8-24
-16
6
6
San Marino
10
0
0
10
1-46
-45
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.