Lof voor Benzema én Hazard: 'Een complete wedstrijd, hij is terug'

Reacties

Begint Eden Hazard tweeënhalf jaar na zijn komst dan eindelijk weer de topspeler te worden die hij bij Chelsea was? Volgens Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti wel. En ook de Spaanse sportkranten zien vooruitgang bij de dertigjarige Belg.

Lof voor Benzema én Hazard: 'Een complete wedstrijd, hij is terug'
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Hazard startte woensdagavond op bezoek bij Athletic Bilbao voor de tweede keer in vier dagen tijd in de basis bij Real in een competitieduel en leidde de tweede treffer van Karim Benzema in, waardoor de koploper van Spanje uiteindelijk met 1-2 won in Baskenland. Het leverde ronkende koppen op over de in bloedvorm verkerende Benzema, die een staande ovatie kreeg toen hij werd gewisseld.

'Het applaus voor Karim was fantastisch en hij verdiende het', reageerde Ancelotti na afloop over het optreden van Benzema, die met vijftien goals de afgetekende topscorer van La Liga is voor Real Betis-aanvaller Juanmi (elf goals) en ploeggenoot Vinícus Júnior (tien goals). Het kwam hem op lof van zijn trainer te staan. 'Wat een spits, wat een captain, geweldige speler, geweldig mens, heel bescheiden...'

Dat de 34-jarige spits Real weer eens bij de hand nam, is inmiddels geen nieuws meer. Dat Hazard een belangrijke bijdrage had wél. Sinds De Koninklijke in de zomer van 2019 meer dan honderd miljoen euro voor hem neertelde, was de dribbelaar geen schim van de speler die hij bij Chelsea was. Maar nu lijkt hij eindelijk op de weg terug na een periode vol blessureleed en fysieke tegenslagen.

Zo sprak Marca van een hoopvol optreden en zag AS dat Hazard zijn opwaartse lijn voortzette. 'Een heel complete wedstrijd van de Belg, het ontbrak hem alleen aan een goal', schrijft de sportkrant, begeleid met de conclusie dat Ancelotti er voor de rechterflank een kandidaat bij heeft naast Rodrygo en Marco Asensio. Op zijn favoriete linkerflank is Vinícius Júnior onomstreden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het samenspel met de Braziliaan was goed, vond Ancelotti. 'Ze begrijpen wat het team nodig heeft in defensief opzicht en dat hebben ze goed gedaan. Ze hebben hard gewerkt, kwaliteit geleverd en commitment getoond', zei de Italiaan, die bevestigde dat Hazard van waarde was voor de ploeg. 'Hij heeft het goed gedaan. Hij heeft gevochten, hij heeft het geprobeerd. Het klopt dat hij terug is.'

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema
Meer E. Hazard
Meer over E. Hazard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.