Locadia zorgt met snelle terugkeer voor 'big boost' bij Brighton

Reacties

Jürgen Locadia hoopt snel zijn eerste speelminuten in de Premier League te kunnen maken. De recordaankoop van Brighton & Hove Albion heeft donderdag voor het eerst meegetraind bij zijn nieuwe club.

Locadia zorgt met snelle terugkeer voor 'big boost' bij Brighton

Locadia ging twee weken geleden voor zestien miljoen euro van PSV naar Brighton, dat toen al wist dat het niet direct over de spits zou kunnen beschikken. Locadia liep op 10 december immers een scheurtje in zijn hamstring op in de competitietopper van PSV tegen Ajax. Brighton-manager Chris Hughton dacht dat hij zijn winteraanwinst pas eind februari kon gaan inzetten.

Het herstel van Locadia verloopt echter voorspoedig en de aanvaller heeft donderdag al getraind. 'Dat is goed nieuws voor ons', zegt Hughton op de website van Brighton. 'De wedstrijd tegen West Ham United van zaterdag komt nog te vroeg voor hem, omdat hij er toch zes weken uit is geweest, maar we hebben goede hoop dat hij beschikbaar zal zijn voor het duel met Stoke City.' Deze wedstrijd staat voor volgende week zaterdag (10 februari) op het programma.

'Dit is een big boost voor ons', vervolgt Hughton. 'Hij is onze recordaankoop en het is mooi om te zien dat hij eerder terugkeert dan verwacht. Het belangrijkste is dat hij nu weer aan zijn fitheid gaat werken.' Locadia tekende een contract voor vierenhalf jaar bij Brighton, waar ook Tim Krul en Davy Pröpper spelen. The Seagulls staan op het moment vijftiende in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.