Locadia liet penalty aan Siem de Jong: 'Gunde hem het wel'

PSV beleefde tegen Roda JC Kerkrade een lekker avondje (4-0), waarop Siem de Jong ook afrekende met het in Eindhoven woekerende penaltysyndroom.

'Het was een lekker avondje', erkende De Jong tegenover FOX Sports. Met een 4-0 zege werd de kater van de nederlaag tegen Feyenoord overtuigend weggespoeld. 'We hebben gezegd dat we door moeten. We moeten onze wedstrijden blijven winnen en laten zien dat we willen winnen. Dat hebben we vandaag wel gedaan. Roda was vooral bezig tegen te houden. Ik denk dat 4-0 een goede uitslag is.'

De aanvallende middenvelder beleefde met twee doelpunten zelf ook een lekkere avond. Bij de strafschop had De Jong overleg met Jürgen Locadia. 'Ik zei: ''Wil je 'm nemen?'' Hij zei: ''Neem jij 'm maar.'' Ik stond ook op het lijstje en wilde hem ook wel nemen. Het is bij een stand van 3-0 wel meer ontspannen. Als je al een goal hebt gemaakt in eerste helft, dan zit je al lekkerder in de wedstrijd. Met vertrouwen heb ik die strafschop binnengeschoten.'

Locadia liet de buitenkans liggen zijn rentree in het Philips Stadion als invaller met een treffer op te luisteren. 'Ik had de strafschop eigenlijk zelf moeten nemen. Siem zat goed in de wedstrijd en ik gunde het hem wel. Vooral na wat hij heeft meegemaakt met het eigen publiek.'

De aanvaller heeft zelf een lastige periode afgesloten. 'Ik ben door een blessure maandenlang weggeweest en het is fijn om zo terug te komen. Het is moeilijk te zeggen of negentig minuten al had gegaan. Ik heb niet eens een volledige wedstrijd bij Jong PSV gespeeld, maar ik ben wel fit.'