Liverpool rekent op herhaling af met Wolves na prachtgoal

Reacties

Een schitterend doelpunt van Harvey Elliott heeft dinsdagavond het verschil gemaakt in het FA Cup-treffen tussen Wolverhampton Wanderers en Liverpool. De jonge Engelsman zorgde in de eerste helft voor de beslissing met een fraaie knal: 0-1.

Liverpool rekent op herhaling af met Wolves na prachtgoal
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Liverpool kwam geslagen naar Molineux. Het nieuwe jaar had de ploeg van Jürgen Klopp nog enkel ellende gebracht: twee beschamende nederlagen tegen Brentford en Brighton, en een teleurstellende remise in het heenduel van deze ontmoeting. Zoals wel vaker gooide Klopp zijn elftal in het bekertoernooi flink op de schop. Geen Alisson Becker, geen Trent Alexander-Arnold, geen Mohamed Salah, maar wél Cody Gakpo voor deze partij in de derde ronde van de FA Cup.

Wolves begon veranderde ook het nodige, maar begon evengoed sterk. Raúl Jiménez kreeg op aangeven van Adama Traoré de eerste kans, maar de spits schoot naast. Het eerste gevaar van Liverpool was meteen doeltreffend. Elliott mocht een heel eind lopen met de bal en de buitenspeler legde vanaf zo'n 25 meter aan. Zijn schot zeilde fraai over doelman José Sa in het dak van het doel. Dat gaf The Reds moed.

Kostas Tsimikas kreeg een kans om al snel 0-2 te maken, maar schoot over. Gakpo was in de eerste helft weinig zichtbaar. De Brabander kreeg een schietkans, maar zijn poging viel hoog over. Doelman Sa was een zwakke schakel in dat eerste deel van de wedstrijd: de Portugees zat bij hoge ballen vaak mis en zijn trap was ook allesbehalve zeker. De ploeg van Julen Lopetegui mocht niet mopperen met de 0-1 ruststand.

De tweede helft bood weinig spektakel, halverwege de tweede helft werd Gakpo vervangen door Salah. Langzaam kreeg Wolves de geest. Caoimhin Kelleher redde knap op een vrije trap van Rúben Neves, Joe Gomez blokkeerde zonder het te weten een kans voor Jiménez om gelijk te maken. Maar de druk kwam in golfjes, het lukte Wolves niet om de tegenstander langere tijd onder druk te houden. Verder dan twee kansjes voor Matheus Cunha reikte het slotoffensief niet. Sterker nog, in de tegenstoot was het Curtis Jones die namens de roodhemden nog het dichtst bij een treffer kwam.

Zodoende hield Liverpool stand, daar kon zelfs het inbrengen van de oude krijger Diego Costa niets aan veranderen. In de volgende ronde speelt Liverpool, titelverdediger in de FA Cup, uit tegen Brighton. Een kans op revanche voor het abominabele optreden van afgelopen zaterdag in het AMEX Stadium.

Bekijk hier het prachtige doelpunt van Harvey Elliott:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Overige FA Cup-wedstrijden van dinsdag 17 januari

Di 17 jan. 2023

Za 21 jan. 2023

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.