Liverpool heeft nagelaten volop te profiteren van de averij die Tottenham Hotspur zondag heeft opgelopen. De titelverdediger verloor na een zeer zwak optreden bij Fulham ook twee punten.

Fulham
1 - 1
Liverpool
Liverpool

Voor rust was Liverpool geen schim van de voetbalmachine die het onder manager Jürgen Klopp al zo vaak was. Fulham gaf al waarschuwingen af met kansen voor Ademola Lookman en Ivan Cavaleiro, maar die bleken aan dovemansoren gericht. Na 25 minuten pegelde Bobby Decordova-Reid de bal tegendraads langs de weer herstelde Alisson, die Caoimhin Kelleher onder de lat weer afgelost had.

Even voor die openingsgoal was Liverpool ook al goed weggekomen. Fabinho leek Cavaleiro onderuit te glijden en moest vrezen toen arbiter Andre Marriner door de VAR op die overtreding geattendeerd werd. Tot opluchting van Liverpool bleef een strafschop evenwel achterwege.

Pas op slag van rust meldde Liverpool zich ook voorin. Een kopkans en een schot uit de draai waren niet aan Sadio Mané en Mohamed Salah besteed. Na rust moest Klopp, die in de eerste helft al regelmatig in woord en gebaar zijn frustratie uitte, lijdzaam toezien hoe de eerste kans voor Fulham na nog geen minuut alweer een feit was. Andy Robertson klungelde, waardoor een blok van Cavaleiro bijna tot de 2-0 leidde.

Toch was direct na rust te zien dat Liverpool flink was toegesproken. De Londenaren werden meer en meer teruggedrongen en doelman Alphonse Areola moest flink aan de bak. Met een katachtige redding ranselde hij een inzet van Jordan Henderson uit de korte hoek. In de slotfase moest ook de dappere goalie capituleren en Marriner speelde bij de gelijkmaker opnieuw een hoofdrol. Een vrije trap van Georginio Wijnaldum, die in de basis was gestart, werd door invaller Aboubakar Kamara ongelukkig geblokt met zijn arm. Salah benutte de daaropvolgende penalty maar ternauwernood. Daar bleef het bij.