Liverpool kan Madrileense muur niet breken: 'Ze missen creativiteit'

Reacties

Liverpool ging dinsdagavond voor de tweede keer dit Champions League-seizoen onderuit, maar Jürgen Klopp leek zich na de 1-0 nederlaag bij Atlético Madrid geen enkele zorgen te maken. Clubicoon Jamie Carragher doet dat wél en ziet waar de selectie van Liverpool nog versterkt kan worden.

Liverpool kan Madrileense muur niet breken: 'Ze missen creativiteit'
© Pro Shots

In Estadio Wanda Metropolitano, waar Liverpool vorig seizoen nog de Champions League won, kwam de ploeg van Klopp door een toevalstreffer uit een corner al vroeg op achterstand. Er was hierna nog voldoende tijd om iets terug te doen, maar Liverpool slaagde er niet in om de Atlético-muur te breken. Doelman Jan Oblak werd geen enkele keer serieus op de proef gesteld.

Klopp staat sinds oktober 2015 voor de groep bij Liverpool en dit was de tweede keer dat zijn ploeg geen enkel schot op doel noteerde. 'Het was een frustrerende avond voor Liverpool', concludeerde Carragher in zijn rol als analist voor ViaSport. 'We wisten hoe Atlético ging spelen, Jürgen wist dat ook. Liverpool raakte niet gefrustreerd na de achterstand, maar ze konden niet echt wat creëeren. Liverpool mist de echte creativiteit, vooral op het middenveld. Dat is altijd al een probleem geweest voor deze ploeg.'

Liverpool speelde tegen Atlético met Fabinho, Jordan Henderson en Georginio Wijnaldum op het middenveld. Zij slaagden er echter niet in om de beslissende pass op Sadio Mané, Roberto Firmino of Mohamed Salah te geven. Het is niet voor het eerst dat Carragher zijn zorgen uit over het gebrek aan creativiteit bij Liverpool: na de bekendmaking van de transfer van Hakim Ziyech naar Chelsea zei hij al dat hij van mening was dat Liverpool ook wel naar de Ajacied had kunnen kijken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.