Ongenaakbaar geacht Liverpool verliest bij Atlético Madrid

Reacties

In eigen land staat geen maat op Liverpool. In de Champions League liet Atlético Madrid in de eerste achtste finale zien dat de regerend Europese kampioen wel degelijk te verslaan is.

Ongenaakbaar geacht Liverpool verliest bij Atlético Madrid
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Liverpool
Liverpool

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone kwam in de aanloop naar de eerste confrontatie complimenten tekort om het 'historische' Liverpool de hemel in te prijzen. Natuurlijk zag hij wel kansen voor zijn ploeg tegen The Reds die terugkeerden op de plek waar ze afgelopen seizoen de Cup met de Grote Oren hadden veroverd. 'Het enige dat telt, is wat er op het veld gaat gebeuren. En daar gaat het om daden, niet om woorden.'

Simeone zag dat het met die daden wel goed zat. Bij de openingstreffer na vier minuten speelde Vrouwe Fortuna een grote rol. Na een corner viel de bal via het been van Fabinho pardoes voor de voeten van Saúl, die van dichtbij de ban brak.

Getuige het spel en de dreiging viel weinig af te dingen op de voorsprong van de Rojiblancos. Na een zeldzaam foutje van Virgil van Dijk had de thuisploeg halverwege de eerste helft zichzelf in een comfortabelere positie kunnen brengen. Doelman Alisson redde de Oranje-international door de inzet van Álvaro Morata te stoppen.

Met Divock Origi voor Sadio Mané zocht Liverpool in de tweede helft geduldig naar het antwoord. Atlético kon niet anders dan proberen zo lang mogelijk de aanvalsgolven te weerstaan. De muur bezweek niet onder de druk van The Reds. Mo Salah en Jordan Henderson waren dicht bij de gelijkmaker die maar niet wilde vallen voor de regerend Europese kampioen. Over ruim drie weken is de return op Anfield.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.