Lille-trainer baalt: 'Onana is de man van de wedstrijd, dat zegt genoeg'

Lille-trainer Cristophe Galtier vond de Champions League-nederlaag bij Ajax een bittere pil. Ajax verdiende de zege, vond hij, maar in het Franse kamp werd er flink gebaald van de slechte openingsfase én de gemiste kansen.

Ajax
Ajax
3 - 0
Lille
Lille

Lille was in Amsterdam zeker niet kansloos, maar toch stond er na negenting minuten 3-0 op het scorebord. Dat vond Galtier aan de hoge kant. 'Er zit een flink gat tussen deze twee ploegen', gaf hij toe. 'Het was een terechte zege voor Ajax, maar deze uitslag is zwaar. We wisten dat zij ons in het begin vijftien of twintig minuten zwaar onder druk zouden zetten, in die fase scoorden ze ook, maar daarna vond ik ons beter. Keeper Andre Onana werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd, dat zegt genoeg.'

Of Ajax een lesje in effectiviteit had gegeven? 'Ja, zij waren zeer effectief. In de openingsfase hadden ze ons bij de keel, zij speelden heel realistisch. Technisch gezien zitten zij op een heel hoog niveau. Al met al is het na zo'n nederlaag lastig om positieve punten te vinden. Mijn team is deze competitie nog aan het ontdekken. We kwamen hier om een goed resultaat te behalen, maar helaas zonder succes.'

Blind ziet verbeterpunten: 'Hele stadion geniet, maar je kunt ook overdrijven'