Lewandowski blinkt uit met dubbelslag op zorgeloze avond Barcelona

Barcelona heeft zondagavond een probleemloze overwinning geboekt in La Liga. Voor eigen publiek bleek de ploeg van Xavi veel te sterk voor promovendus Real Valladolid: 4-0. Na drie duels heeft Barcelona zeven punten verzameld; op dit moment heeft alleen Real Betis er meer (negen), al staat Real Madrid op zes uit twee. Frenkie de Jong moest het stellen met een invalbeurt, terwijl Memphis Depay op de bank bleef.

Barcelona
Barcelona
4 - 0
Real Valladolid

Voor het eerst had Jules Koundé een basisplaats bij Barcelona. De verdediger werd deze week als laatste van de zomeraanwinsten ingeschreven voor La Liga. Op het middenveld moest Frenkie de Jong plaatsmaken voor Sergio Busquets, die terugkeerde van een schorsing. Barcelona speelde een vrij zorgeloze wedstrijd en leidde bij rust al met 2-0. Robert Lewandowski en Pedri zorgden voor de doelpunten in de eerste helft.

In de twaalfde minuut stuitte Lewandowski met een kopbal nog op de paal, maar even later bekroonde hij met een uitgestoken been een scherpe voorzet van Raphinha: 1-0. Het krachtsverschil was groot en werd kort voor de pauze uitgedrukt in een grotere voorsprong. Ousmane Dembélé trok aan de rand van het strafschopgebied naar binnen en vond Pedri, wiens inzet in de rechterhoek doelman Jordi Masip te machtig bleek.

Na een uur spelen maakte De Jong als invaller zijn entree, samen met Sergi Roberto en Ansu Fati. Enkele minuten na die driedubbele wissel zorgde Lewandowski voor de 3-0. De spits ontving de bal van Dembélé, die andermaal vanaf de rechterflank naar binnen ging. Met een fraaie hakbal kreeg Lewandowski de bal langs Masip, al werd het leer wel getoucheerd door verdediger Joaquín Fernández. Afgezien van een gevaarlijk moment halverwege de tweede helft – Óscar Plano dwong Marc André ter Stegen tot een redding en in de rebound moest Koundé een bal van de lijn halen – kwam Barcelona niet meer in de problemen.

In de blessuretijd won De Jong een fysiek duel in het vijandelijke strafschopgebied en kreeg hij een schietkans, maar hij stuitte op de keeper. Even daarna trof Lewandowski via een redding van Masip de lat en schoot Sergi Roberto in de rebound de 4-0 binnen. Barcelona kent met zeven punten uit drie wedstrijden een goede seizoensstart en kan zich richten op de zware uitwedstrijd tegen Sevilla van zaterdag.