Lens verrast in Monaco en zorgt voor dramatische start Boadu

AS Monaco is in eigen huis teleurstellend onderuit gegaan tegen Lens. Myron Boadu kon als invaller niet voorkomen dat zijn ploeg opnieuw niet won.

Monaco
Monaco
0 - 2
Lens
Lens

Na de 1-1 in de eerste speelronde thuis tegen Nantes verloor Monaco vorige week met 1-0 bij Lorient, waarna de ploeg van trainer Niko Kovac dinsdag in de play-offs van de Champions League ook zwaar teleurstelde. Op eigen veld werd met 0-1 verloren van Shakhtar Donetsk, waardoor een plek in de groepsfase van het miljardenbal op dit moment erg ver weg is.

Zaterdag kreeg Monaco op eigen veld de kans wat vertrouwen te tanken, maar tegen Lens ging het helemaal mis. Zes minuten na rust kwamen de bezoekers op voorsprong via Ignatius Ganago, die profiteerde van voorbereidend werk van Jonathan Clauss. Tien minuten na de 0-1 kreeg de thuisclub goed nieuws, want Cheick Doucouré kreeg een rode kaart. Met elf tegen tien slaagde Monaco er echter niet in terug in de wedstrijd te komen.

Ook niet nadat Boadu in de 64ste minuut als vervanger van Krepin Diatta zijn entree maakte. De van AZ overgenomen aanvaller zag in de slotfase zijn ploeggenoot Aleksandr Golovin nog een rode kaart krijgen, waardoor het weer tien tegen tien was. Diep in de extra speeltijd maakte Simon Banza uit een counter nog de 0-2, waarmee de wedstrijd definitief beslist was. Scoren deed Boadu opnieuw niet, waardoor hij na vier duels nog altijd droog staat.

Door de thuisnederlaag blijft AS Monaco steken op één punt uit drie duels, waarmee het teleurstellend zeventiende staat in de Ligue 1. Komende woensdag wacht in Oekraïne de return tegen Shakhtar Donetsk.