AS Monaco dreigt naast een Champions League-ticket te gaan grijpen. Shakhtar Donetsk heeft dinsdag met een zege in het vorstendom de beste papieren voor het begeerde startbewijs.

Monaco
Monaco
0 - 1
Sjachtar Donetsk

Myron Boadu kreeg bij Monaco een andere rol toebedeeld dan in de Franse competitie. Trainer Niko Kovac liet de gewezen AZ-aanvaller na twee basisplaatsen in de Ligue 1 in de voorportaal van de Champions League op de bank beginnen.

Vanaf de kant zag Boadu hoe Pedrinho halverwege de eerste helft met een heerlijke solo de Monegaskische defensie aan flarden speelde en Shakhtar op een voorsprong zette. Het magische moment van de Braziliaan in Oekraïense dienst dwong Monaco tot een inhaalrace.

Aan kansen op de gelijkmaker geen gebrek voor Monaco, maar Shakhtar voorkwam schade. Ook Boadu kon als invaller de nederlaag niet voorkomen. Kovac bracht hem na ruim een uur binnen de lijnen. Maar de Nederlander kon niet zorgen voor de bevrijdende goal. In de 81ste minuut was hij heel dicht bij de 1-1, maar de paal stond de gelijkmaker in de weg.

Shakhtar Donetsk, waar voormalig Ajacied Lassina Traoré in de basis stond, hield ondanks een Monaco-slotoffensief de defensie gesloten en legde zo een solide basis voor plaatsing voor de Champions League.