'Lens kan met Openda verkooprecord bijna verdubbelen'

Reacties

RC Lens heeft goud in handen met Loïs Openda. De club nam de Belg vorig jaar over van Club Brugge, maar kan zijn investering verviervoudigen nu RB Leipzig aanklopt. Naar verluidt hebben de Duitsers al viermaal een bod gedaan op de spits.

'Lens kan met Openda verkooprecord bijna verdubbelen'
© Pro Shots

Club Brugge dacht dat het goede zaken had gedaan door Openda na twee verhuurperiodes bij Vitesse voor bijna twaalf miljoen euro te verkopen aan Lens. De Fransen doen er echter een schepje bovenop. Na een geweldig seizoen van Openda, waarin hij bij 25 goals rechtstreeks betrokken was in de Ligue 1, is hij het veelvuldige waard.

Foot Mercato uit Frankrijk meldt dat Leipzig via een vierde bod minimaal 43 miljoen euro wil besteden aan Openda. Dat bedrag kan via bonussen verder oplopen. Eerder kwam via Bild naar buiten dat Openda zelf al tot een akkoord gekomen is met Leipzig.

Mocht het tot een transfer komen, heeft Lens een nieuw clubrecord te pakken. Met 22,6 miljoen euro is Cheick Doucouré namelijk de duurste verkoop van de Franse club. Lens begint de laatste tijd pas echt te profiteren van de opgeblazen transfermarkt. In de toptien van duurste verkopen staan nog zes spelers die voor 2012 Lens verlieten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.