Leipzig ontslaat trainer na acht tegengoals in twee wedstrijden

Reacties

RB Leipzig heeft trainer Domenico Tedesco woensdagochtend ontslagen. Dat besluit volgt op de dramatische start in de Champions League, waarin Shakhtar Donetsk met 1-4 te sterk was.

Leipzig ontslaat trainer na acht tegengoals in twee wedstrijden
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 4
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

De druk op Tedesco was al flink toegenomen, nadat Leipzig afgelopen zaterdag ook al met 4-0 onderuit was gegaan in de Bundesliga tegen Eintracht Frankfurt. De nummer vier van het afgelopen Bundesliga-seizoen staat na vijf speelronden daardoor op de elfde plaats, met pas vijf punten. Dat terwijl de club belangrijke spelers als Christopher Nkunku en Josko Gvardiol behield en Timo Werner terugkeerde van Chelsea.

Duitse media schreven in aanloop naar het CL-duel met Shakhtar al dat de toekomst van Tedesco afhing van het resultaat in die wedstrijd. Na de afgang tegen de Oekraïners, die werd ingeleid door een blunder van doelman Peter Gulácsi, was de verwachting al dat Leipzig zijn trainer zou ontslaan. De voormalig coach van Schalke 04 en Spartak Moskou was pas sinds december in dienst, toen hij Jesse Marsch (Leeds United) opvolgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo vergaat het Leipzig niet al te best sinds Julian Nagelsmann vorig jaar zomer naar Bayern München vertrok. Sindsdien versleet de Red Bull-club in een jaar tijd twee trainers en zijn de prestaties wisselvallig. Het kost Tedesco nu dus zijn baan. Ook zijn assistenten Andreas Hinkel en Max Urwantschky vertrekken. Marco Rose (voormalig trainer van Borussia Dortmund en Red Bull Salzburg) wordt in Duitse media genoemd als mogelijke opvolger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.