Leipzig spendeert Brobbey-miljoenen aan terugkeer van Werner

Reacties

Timo Werner speelt dit seizoen weer in het shirt van RB Leipzig. De spits is teruggekocht van Chelsea, dat hem twee jaar geleden voor 53 miljoen euro overnam van Leipzig. Daarmee deden de Duitsers uitstekende zaken: het bedrag om Werner terug te krijgen ligt volgens internationale media op 20 miljoen euro plus bonussen.

Leipzig spendeert Brobbey-miljoenen aan terugkeer van Werner
© Pro Shots

Werner (26) rendeerde uitstekend in dienst van Leipzig, met negentig doelpunten en veertig assists in 156 wedstrijden was de Duitse spits van cruciaal belang voor de opmars van de club. In Londen kon Werner deze cijfers nooit halen, ook omdat hij lang niet altijd speeltijd kreeg op Stamford Bridge.

Het gebrek aan speeltijd bracht Werner aan het twijfelen over een langer verblijf in Londen. Het WK in Qatar komt er immers aan en er is een pittige concurrentiestrijd in de voorste linie van het Duitse nationale elftal gaande. Met een terugkeer op vertrouwde grond hoopt Werner zijn plek in de WK-selectie veilig te stellen. Hij speelde in totaal vier jaar in de Red Bull Arena.

Het begin van het seizoen is teleurstellend voor Leipzig, dat deze zomer spits Brian Brobbey voor een hoog miljoenenbedrag zag terugkeren naar Ajax. De strijd om de Duitse Super Cup werd verloren van Bayern München en al in de eerste Bundesliga-wedstrijd werden de eerste punten verspeeld tegen VfB Stuttgart: 1-1.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.