Leipzig laat dure punten liggen in jacht op Bayern

RB Leipzig heeft vrijdag duur puntenverlies geleden op bezoek bij FC Augsburg: 2-2. De achtervolging op koploper Bayern München wordt daardoor nog moeizamer.

Augsburg moest het tegen Leipzig stellen zonder aanvoerder Paul Verhaegh. De rechtsback, die een week eerder nog een strafschop benutte tegen SV Darmstadt 98 (1-2), kampte met rugklachten en zat niet bij de wedstrijdselectie. Jeffrey Gouweleeuw ontbrak om dezelfde reden. De achttienjarige Kevin Danso debuteerde daardoor in de defensie van Augsburg, wat hem de jongste speler maakt die ooit in de basis startte bij de club.

Een collega-verdediger bracht Augsburg na achttien minuten op voorsprong. Konstantinos Stafylidis zorgde met een afstandsschot voor de prachtige 1-0. Zes minuten later kwam Leipzig al op gelijke hoogte. Naby Keïta gaf een uitstekende pass op spits Timo Werner, die de trekker succesvol overhaalde: 1-1.

Vlak na rust zorgde verdediger Marvin Compper voor de voorsprong van Leipzig. Hij kopte een corner van Emil Forsberg tegen de touwen, maar lang konden de gasten daar niet van genieten. Martin Hinteregger, verdediger van Augsburg, ging mee naar voren tijdens een snelle aanval van de thuisploeg. Na goed combinatiespel kwam hij in scoringspositie. Als een echte spits rondde hij koeltjes af: 2-2. Even later miste Werner een enorme kans op de 2-3 door over de bal heen te maaien. In de slotfase schoot Stafylidis nog op de paal, waardoor het bleef bij een gelijkspel.

Leipzig heeft nu 49 punten in de Bundesliga, vier minder dan koploper Bayern. De Beierse club kan uitlopen als het zaterdag wint bij 1. FC Köln. Augsburg stijgt naar de twaalfde plek en heeft 28 punten.