Leipzig-fans zien overtuigde Brobbey: 'Vergelijking met Lukaku niet onterecht'

Reacties

Brian Brobbey (19) is neergestreken bij RB Leipzig. Een blessure zorgde voor een valse start bij de Duitse club, maar inmiddels heeft de jonge spits bijzonder veel zin en vertrouwen in zijn nieuwe klus. Van valse bescheidenheid wil hij dan ook niets weten.

Leipzig-fans zien overtuigde Brobbey: 'Vergelijking met Lukaku niet onterecht'
© Pro Shots

Brobbey heeft een paar roerige maanden achter de rug. In mei werd bekend dat hij Ajax zou gaan verlaten voor RB Leipzig, waar hij een vierjarig contract ondertekende. Daarna was hij met Jong Oranje actief op het eerste deel van het EK Onder-21, het tweede gedeelte moest hij vervolgens missen vanwege een blessure, terwijl er ondertussen opmerkelijke geruchten opdoken: Ajax zou hem al direct willen terugkopen van de Duitse club. Dit omdat Brobbey onder meer had gekozen voor RB Leipzig vanwege coach Julian Nagelsmann, die daarna echter naar Bayern München vertrok.

Bij zijn nieuwe club maakten ze direct duidelijk dat dat niet ging gebeuren: Brobbey zou gewoon aansluiten in de voorbereiding. Vooralsnog heeft hij zich nog niet écht kunnen bewijzen, aangezien hij kampte met fysieke klachten. Inmiddels traint hij wel mee. 'Ik wil mezelf laten zien', zo stelt hij op de clubwebsite. 'Ik weet dat de concurrentie groot is, met spitsen als Yussuf Poulsen, André Silva en Alexander Sørloth, maar ik doe m'n best.' Over een doelstelling doet Brobbey niet geheimzinnig. 'Ik wil twaalf goals maken, minimaal.'

Ook stelt hij zich voor aan de supporters van RB Leipzig. 'Ik ben doelpuntenmaker van beroep, dat moet mijn rol worden. Mensen vergelijken me weleens met Romelu Lukaku, dat is in mijn ogen niet helemaal onterecht. Hij is een speler naar wie ik veel kijk: hij heeft heel veel power en wil altijd doelpunten maken. Maar ik noem Didier Drogba altijd mijn voorbeeld.' En over zijn rugnummer 21 zegt hij: 'Het is toeval dat dat het oude nummer is van Justin Kluivert. Ach, ik heb zijn appartement overgenomen, dus waarom niet ook zijn nummer?'

Ook weten ze in Duitsland inmiddels dat de negentienjarige spits als bijnaam Brobbeast heeft. 'Zo werd ik bij Ajax al genoemd, dus dat is niet nieuw. Ik weet helaas niet hoe-ie ontstaan, door wie die bijnaam is bedacht.' Maar, zo stelt Brobbey zeer opmerkzaam: 'Ik denk dat ik die bijnaam heb gekregen omdat ik gespierd en fysiek sterk ben.' Overigens speelt RB Leipzig komende zaterdag een oefenwedstrijd tegen Ajax, de oude club van Brobbey.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.