Leicester-sprookje als argument tégen Super League: 'Gaat dan nooit meer gebeuren'

Reacties

Als er een Super League komt, zal er een sprookje zoals dat van Leicester City in het seizoen 2015/16 nooit meer voorkomen. Dat vreest Claudio Ranieri, destijds coach van The Foxes.

Leicester-sprookje als argument tégen Super League: 'Gaat dan nooit meer gebeuren'
© Pro Shots

Het was het eerste waar Ranieri aan dacht toen hij hoorde van de plannen voor een Super League, zo zei de huidige coach van Sampdoria op de persconferentie voor het uitduel met Crotone. 'Ik vind het erg verdrietig. De Super League is heel slecht. Wat wij met Leicester City hebben bereikt, was het eerste waar ik aan dacht. Dat verhaal was heel bijzonder en die verhalen zullen compleet verdwijnen met een Super League. Het gaat niet alleen om voetbal. Ik kan me nog heel goed herinneren hoe mensen uit India en Engeland samen de titel van Leicester City vierden. Voetbal brengt mensen samen', aldus Ranieri.

De huidige coach van Sampdoria hoopt dan ook dat de UEFA en de FIFA er alles aan zullen doen om de Super League-plannen te dwarsbomen: 'Voetbal gaat erom dat een underdog een grote club kan verslaan. Dat is de essentie van sport. Wat deze teams nu proberen is helemaal verkeerd. Misschien doen ze dit om hun schulden af te lossen? Het is in elk geval niet eerlijk voor het voetbal. Ik hoop dat de UEFA deze clubs zal stoppen.

Sinisa Mihajlovic, coach van Bologna, sluit zich aan bij de woorden van zijn collega: 'De rijke clubs zullen nog rijker worden en de arme clubs nog armer. Dat is niet hoe sport werkt. Ik houd helemaal niet van deze plannen en daar zou ik hetzelfde over denken als ik coach zou zijn van Juventus, Inter of AC Milan. Het gat tussen de clubs zal alleen nog maar groter worden. Denk jij dat een club als Leicester City dan ooit nog kampioen zou kunnen worden?'

In Italië komt sowieso steeds meer kritiek op de gang van zaken omtrent de Super League. Eerder al nam Antonio Cassano geen blad voor de mond. De voormalig spits van onder meer Real Madrid, AC Milan en Internazionale vindt dat Juventus, AC Milan en Internazionale uit de Serie A gezet moeten worden

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.