Leicester City als Klein Duimpje op de transfermarkt: 'Het is frustrerend'

Reacties

In een transferperiode waarin Engelse clubs ruim 2,2 miljard euro uitgaven, het gepromoveerde Nottingham Forest twee elftallen aan nieuwelingen haalde en Deadline Day een ouderwets steekspel tussen vraag en aanbod was, keek Leicester City passief toe. Manager Brendan Rodgers is dan ook absoluut niet tevreden.

Leicester City als Klein Duimpje op de transfermarkt: 'Het is frustrerend'
© Pro Shots

Zeventien miljoen euro werd er uitgegeven door Leicester, dat op de laatste transferdag voormalig Eredivisie-speler Wout Faes naar de Premier League haalde voor een bedrag van zeventien miljoen euro. Verder werd een tweede (of derde) doelman transfervrij vastgelegd. Leicester is uiteindelijk de club die het minste uitgaf op het hoogste niveau in Engeland.

'Het was moeilijk om te zien dat vrijwel elke club spelers binnenhaalde en dat wij ons niet konden versterken', blikte Rodgers terug na alweer de vierde nederlaag op rij in de Premier League. Manchester United bleek donderdagavond te sterk, daarvoor verloor Leicester van Chelsea, Southampton en Arsenal. In de openingswedstrijd tegen Brentford werd het 2-2, waardoor Leicester nog op de eerste zege van het seizoen wacht. De club staat momenteel onderaan in de Premier League.

Wout Faes, de enige speler waar Leicester City een transfersom voor betaalde deze zomer.
Wout Faes, de enige speler waar Leicester City een transfersom voor betaalde deze zomer.

'We hadden de hulp nodig, maar dat hebben we helaas niet kunnen krijgen', treurt Rodgers na bij Sky Sports. 'Maar we gaan ons niet verschuilen. Het is belangrijk dat de fans achter de spelers staan, want het is een hele uitdaging zonder opgefrist team. Ik denk dat het duidelijk is dat het team zwakker is dan vorig jaar', doelt Rodgers onder andere op het vertrek van sterkhouders Wesley Fofana (Chelsea) en keeper Kasper Schmeichel (OGC Nice). 'Ik kwam naar Leicester om te strijden voor verbetering en dat lukte de afgelopen jaren, maar dit jaar zijn we er niet in geslaagd om iets toe te voegen aan de ploeg.'

Eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha liet op Deadline Day weten dat het uitgavenpatroon een bewuste keuze was. Gezien de uitgaven in het afgelopen jaar hield de clubleiding de hand op de knip om te voorkomen dat financiële regels werden overtreden. 'Ik vertrouw het bestuur als ze me vertellen dat we iets niet kunnen doen', legt Rodgers zich erbij neer. 'Het is frustrerend, maar ik respecteer de mensen bij de club.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.