Manchester United heeft donderdag de derde zege op rij geboekt in de Premier League. De formatie van manager Erik ten Hag was met miniem verschil te sterk voor Leicester City en werkte zo met een goed gevoel toe naar de topper tegen Arsenal van komend weekend.

Leicester City
0 - 1
Manchester United

Na nederlagen in de eerste twee wedstrijden van het seizoen en dus een valse start voor Ten Hag richtte Man Utd zich de afgelopen wedstrijden weer op. Liverpool werd met 2-1 verslagen en afgelopen weekend moest ook Southampton eraan geloven (0-1). Tegen Leicester moest de weg omhoog verder worden ingezet.

Dat deed United opnieuw zonder Cristiano Ronaldo in de basis. De Portugees keek vanaf de bank toe en zag dat Anthony Elanga, Jadon Sancho en Marcus Rashford de aanval vormden. Lisandro Martínez en Tyrel Malacia startten eveneens, terwijl Harry Maguire naast Ronaldo plaatsnam op de bank.

United startte prima in het King Power Stadium en kreeg een vroege kans via Christian Eriksen, die stuitte op keeper Danny Ward. Halverwege de eerste helft openden de bezoekers de score na een fraaie aanval. Bruno Fernandes had de ruimte op het middenveld en vond Rashford. De aanvaller zag teamgenoot Sancho aan de linkerkant vrijlopen. Sancho ontving de bal, omspeelde Ward en tikte de 0-1 binnen.

De wedstrijd kabbelde na de openingstreffer wat voort en pas na rust was de volgende grote kans te noteren. James Maddison legde aan voor een vrije trap, die knap werd gered door keeper David de Gea. De Spanjaard bokste de bal uit de kruising en voorkwam zo de 1-1. Zonder te wankelen kreeg United het in de tweede helft wel lastiger.

Ten Hag besloot na zeventig minuten om Sancho te vervangen door Ronaldo, die zo als invaller zijn waarde mocht tonen. De Portugees probeerde het in de slotfase met een omhaal en zag zijn inzet voorlangs gaan. Casemiro was na een uur al in de ploeg gekomen voor Elanga. Uiteindelijk hield United de 0-1 vast en boekte de ploeg van Ten Hag de derde zege van het seizoen. Zondag komt koploper Arsenal op bezoek op Old Trafford. Die wedstrijd begint om 17.30 uur.