Van Excelsior naar de Premier League: Wout Faes bewijst dat het kan

Reacties

Vier jaar geleden speelde Wout Faes nog voor Excelsior, nu lonkt een transfer naar de Premier League. De Belgische verdediger staat aan de vooravond van een overstap naar Leicester City.

Van Excelsior naar de Premier League: Wout Faes bewijst dat het kan
© Pro Shots

Dat meldt L'Équipe. Volgens de doorgaans goed ingevoerde sportkrant werd Faes al maanden gevolgd door Leicester en komt de transfer nu van de grond. De 24-jarige Belg zit zal niet meer bij de selectie van Stade Reims voor het competitieduel met Angers, omdat hij een contract bij Leicester gaat tekenen. The Foxes betalen inclusief bonussen zo'n twintig miljoen euro voor de enkelvoudig international.

Niet slecht voor een speler die in het seizoen 2017/18 nog op huurbasis voor Excelsior uitkwam. Anderlecht had Faes een jaar eerder al een paar maanden uitgeleend aan SC Heerenveen, waarvoor hij zeven keer in actie kwam. Bij Excelsior kwam hij zeventien keer in actie. Vervolgens verkocht Anderlecht hem aan KV Oostende, waar hij in januari 2020 een transfer verdiende naar Reims.

In de Ligue 1 ontpopte Faes zich tot international en speelde hij zich in de kijker van clubs uit de grote Europese competities. Torino had volgens L'Équipe ook belangstelling, maar die transfer ging niet door. Nu heeft Leicester wel beet. Bij de ploeg van manager Brendan Rodgers moet Faes de opvolger worden van Wesley Fofana, die aan de vooravond van een toptransfer naar Chelsea staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.