Leeds United in gesprek met fans over nu al berucht logo

Reacties

Het veelbesproken, nieuwe logo van Leeds United moet volgens de clubleiding de komende honderd jaar meegaan. Na de storm van protest die woensdag opstak is het de vraag of de honderd uur wordt gehaald.

Leeds United in gesprek met fans over nu al berucht logo

Directeur Angus Kinnear van Leeds United meldt in gesprek met BBC Radio Leeds dat de club het 'consultatieproces zal heropenen'. 'Omdat we met veel conventies breken is dat nodig.'

'Walgelijk', 'verschrikkelijk' en 'schokkend' waren nog enkele milde termen die woedende Leeds United-fans gebruikten om hun gal te spuien nadat de leiding van de Championship-club het nieuwe logo presenteerde. Er is ook al een petitie gestart met als doel het bestuur terug te fluiten. Aanleiding voor het nieuwe embleem, dat vanaf volgend seizoen gehanteerd moet worden, is het honderdjarig jubileum van Leeds in 2019.

Volgens de Championship-club zijn al meer dan tienduizend fans betrokken geweest bij het proces om tot een nieuw logo te komen. 'We zijn groot genoeg om met feedback om te gaan en de supporters erbij te blijven betrekken', klinkt het nu.

Het gewraakte nieuwe logo van Leeds United:

Het huidige logo van Leeds United, in 2001 nog halvefinalist in de Champions League.
Het huidige logo van Leeds United, in 2001 nog halvefinalist in de Champions League.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.