Lecce ontspringt de degradatiedans

Alle vijf de degradatiekandidaten in de Serie A wonnen hun wedstrijd. Dat betekende dat Napoli en Vicenza ondanks de zege degradeerden en dat Reggina en Verona nog een beslissingsduel gaan spelen. Lecce redde zich.

De ontsnapping van Lecce was de meest opmerkelijke. De ploeg boekte het sensationeelste resultaat door dankzij twee doelpunten van Vasari met 2-1 van Lazio Roma te winnen. Lecce bleef uiteindelijk behouden, omdat de ploeg tegen Reggina en Verona de meeste punten uit de onderlinge wedstrijden had gehaald.

Het drietal eindigde exact gelijk. In Italië geldt echter dat een beslissingswedstrijd maar tussen twee ploegen kan gaan en dat bij drie gelijk geëindige formaties de beste zich redt door het onderlinge resultaat. Reggina en Verona gaan nu uitvechten wie de vierde degradant wordt. Verona klopte Perugia met 2-1. Reggina behaalde dezefde score tegen AC Milan.

De overwinningen van Vicenza en Napoli baatten dus niet. De twee ploegen wonnen ook met het nodige geluk. Vicenza had het geluk dat in de blessuretijd en doelpunt van Udinese-invaller Iaquinta werd afgekeurd, waardoor het 2-3 bleef. Voor Napoli maakte de Braziliaan Edmundo vijf minuten in blessuretijd de winnende treffer tegen Fiorentina, de club waar hij eerder met ruzie was vertrokken.