League Cup-finale lonkt voor Manchester United

Reacties

Manchester United heeft een flinke stap gezet op weg naar de finale van de strijd om de League Cup. Hull City moest op Old Trafford het hoofd buigen (2-0).

League Cup-finale lonkt voor Manchester United

Zlatan Ibrahimovic had zich ziek moeten afmelden voor het League Cup-duel met Hull City. Gezien het overwicht en het aantal kansen in de eerste helft leek de absentie van de Zweed geen probleem te zijn. Maar het benutten van de kansen ging United op Old Trafford slecht af.

Wayne Rooney verzuimde het record van Sir Bobby Charlton te verbeteren, waar ook onder anderen Juan Mata en Henrikh Mkhitaryan hun kansen onbenut lieten. De laatste twee revancheerde zich kort na rust. Op aangeven van de Armeniër tikte de Spanjaard de bal van dichtbij binnen; 1-0.  

Hull City zag in het tweede duel onder de hoede van manager Marco Silva in de slotfase de achterstand oplopen. Invaller Marouane Fellaini maakte met een slimme kopbal de perspectieven van The Tigers een stuk somberder. Over ruim twee weken staat de return op het programma. Voor Hull was er meer schade aangezien Markus Henriksen met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen moest uitvallen. Bij United bleef Daley Blind op de bank.

In het KC Stadium wordt op 26 januari bepaald wie de finale van de League Cup gaat spelen tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Southampton en Liverpool. Die twee clubs spelen woensdag hun eerste duel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.