FA Cup-droom Koeman al vroeg ten einde door Musa

Leicester City heeft Everton uitgeschakeld in de derde ronde van het toernooi om de FA Cup. De ploeg van manager Ronald Koeman kon Ahmed Musa niet afstoppen en ging met 1-2 onderuit.

Everton - Leicester City 1-2
Slechts twee weken geleden won Everton in de Premier League nog met 0-2 bij Leicester City. Toen verdubbelde Romelu Lukaku de marge, op Goodison Park was hij in de 63ste minuut juist verantwoordelijk voor de 1-0. Invaller Gerard Deulofeu speelde zich vrij en gaf voor op de Belg, die vervolgens doelman Kasper Schmeichel klopte.

Everton had tot dan toe de meeste doelpogingen en ook het meeste balbezit. Leicester beperkte zich veelal tot verdedigen en loerde op de counter. Na de 1-0 kropen The Foxes uit hun schulp. En dat deed Leicester dankzij Ahmed Musa met succes.

De voormalige aanvaller van VVV-Venlo zorgde halverwege de tweede helft al voor de 1-1 door in de rebound binnen te werken nadat hij de paal had geraakt. De ommekeer was compleet toen Musa na een combinatie met Danny Drinkwater perfect afrondde: 1-2.

Hull City - Swansea City 2-0
In de Premier League leek Swansea de weg omhoog te hebben ingeslagen met een 1-2 zege bij Crystal Palace. In het FA Cup-toernooi kreeg de dolende club uit Wales echter weer een volgende tik. In het duel tussen de laagvliegers uit de Premier League zorgden Abel Hernández en Josh Tymon voor het verschil. Het betekende een succesvol debuut voor manager Marco Silva, bij Hull de opvolger van de ontslagen Mike Phelan. Bij Swansea stonden Leroy Fer en Mike van der Hoorn de volledige wedstrijd binnen de lijnen.

Norwich City - Southampton 2-2
Virgil van Dijk wees Southampton de weg op Carrow Road. De centrumverdediger volleerde in de 38ste minuut bij de tweede paal raak uit een indraaiende voorzet van Dusan Tadic. Na een rake strafschop van Steven Whittaker moesten de bezoekers vroeg in de tweede helft als het ware opnieuw beginnen. Maya Yoshida hielp Southampton nog aan de 1-2, maar Norwich kwam wederom terug. Steven Naismith dwong namens de Championship-club een replay af. Jordy Clasie zat negentig minuten op de bank bij Southampton.

Stoke City - Wolverhampton Wanderers 0-2
Ibrahim Afellay, Bruno Martins Indi en Erik Pieters hebben een blamage van Stoke City niet kunnen voorkomen. Het Nederlandse trio begon in de basis tegen de bezoekers uit Wolverhampton, die voor rust amper in de problemen kwamen. Sterker, Helder Costa had de score in het voordeel van de Championship-club geopend. Stoke-manager Mark Hughes probeerde de wedstrijd te keren door met Joe Allen en Charlie Adam direct na rust twee spelmakers binnen de lijnen te brengen, maar dat was tevergeefs. Verdediger Matt Doherty nam de spanning tien minuten voor het einde weg met de 0-2.

Millwall - AFC Bournemouth 3-0
Eerder deze week stuntte AFC Bournemouth nog bijna tegen Arsenal (3-3), vier dagen later werd pijnlijk verloren op bezoek bij Millwall. Door de openingstreffer van de 33-jarige Steve Morison nam het geloof in een stunt alleen maar toe op The Den. Die stunt kwam er ook, want door goals van Shaun Cummings en Shane Ferguson nam Millwall alleen maar meer afstand van Bournemouth. Zo sneuvelde de nummer negen van Premier League bij de middenmoter uit de League One.

West Bromwich Albion - Derby County 1-2
Een verrassing kwam er ook op The Hawthorns, waar Derby County veerkracht toonde. Matt Philips hielp West Bromwich Albion voor rust nog in het zadel, maar de underdog kwam terug. Darren Bent knalde vanaf zo'n twintig meter raak en na de gelijkmaker van de ervaren spits deelde Tom Ince een volgende tik uit aan de ploeg van manager Tony Pulis. De zoon van Manchester United-icoon Paul Ince kroonde zich tot matchwinner door uit een zelf versierde vrije trap te scoren: 1-2.