Overtuigend City speelt West Ham van de mat in FA Cup

Reacties

Manchester City heeft vrijdagavond de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup bereikt. West Ham United maakte op eigen veld geen kans: 0-5.

Overtuigend City speelt West Ham van de mat in FA Cup

City maakte in de eerste helft al korte metten met de bekerambities van West Ham, dat zich kinderlijk eenvoudig liet verslaan. Yaya Touré tekende voor de 0-1 door een strafschop snoeihard in de linkerhoek te schieten. De middenvelder is de penaltyspecialist van City. Hij nam er dertien en miste nog nooit.

Vlak voor rust werd het uit een voorzet van Bacary Sagna 0-2 via Raheem Sterling. Weliswaar met een beetje hulp van West Ham-middenvelder Havard Nordtveit. Hij gaf het laatste tikje. Sterling was niet veel later de aangever bij de 0-3 toen David Silva compleet vrijstaand afrondde.

Mocht West Ham na rust nog enige hoop op een goed resultaat hebben gehad, maakte Sergio Agüero daar na vijftig minuten spelen een einde aan. Met een subtiel tikje zorgde de Argentijnse spits ervoor dat een schot van Touré achter doelman Adrián belandde. Pas in de slotfase viel de vijfde treffer van City. Verdediger John Stones kopte raak uit een hoekschop van Nolito en zorgde daarmee voor zijn eerste goal in het shirt van City.

West Ham en City hebben nu een week rust. De Londenaren krijgen op 14 januari in de Premier League Crystal Palace op bezoek. Een dag later speelt City een uitduel met het Everton van manager Ronald Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.