Lazio-trainer Sarri houdt ook zure smaak over aan zege op Bayern

Reacties

Ondanks een 1-0 overwinning op Bayern München is Lazio-trainer Maurizio Sarri niet geheel tevreden. De tacticus vond dat zijn ploeg meer had kunnen halen uit het feit dat Bayern met een mannetje minder op het veld stond na een rode kaart van Dayot Upamecano.

Lazio-trainer Sarri houdt ook zure smaak over aan zege op Bayern
© Pro Shots
Lazio
Lazio
1 - 0
Bayern München
Bayern München

'We hebben de overwinning verdiend met inzet, inspanning en lijden', aldus Sarri tegenover Amazon Prime Video Italia. 'We zijn heel tevreden over het verslaan van een van de beste teams in Europa, maar we betreuren dat we richting het einde van de wedstrijd kansen hebben laten liggen.'

Lazio won de wedstrijd door een doelpunt van wie anders dan Ciro Immobile. Hij scoorde in minuut 69 vanaf de stip, nadat Upamecano rood had gekregen voor een charge op Gustav Isaksen (zie onderstaande video). 'Het was normaal dat we het op momenten moeilijk hadden, maar we hadden ook veel scoringsmogelijkheden', analyseerde Sarri. 'Gelukkig wisten we er eentje af te ronden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 65-jarige trainer stond zelf na een matige seizoenstart onder druk, nu heeft zijn collega Thomas Tuchel het zwaar. 'Tuchel heeft veel meer gewonnen dan ik, dus hij weet wat hij moet doen', stelde Sarri. 'Bayern is een sterk elftal en ik was onder de indruk van meerdere spelers die erin kwamen, bijvoorbeeld Mathys Tel.'

Lazio-middenvelder Mattéo Guendouzi blikte alvast voorruit op het volgende treffen tussen Bayern en Lazio in München op 5 maart. 'Daar zullen we hetzelfde spelen', zei hij tegen UEFA TV. 'We moeten in onze ontwikkeling geloven. Voor het volgende Champions League-duel hebben we nog belangrijke wedstrijden.' Lazio eindigde in de groepsfase van de Champions League op plek twee, een plaats boven Feyenoord. 

De cover van de Gazzetta dello Sport van donderdag, met Lazio in de hoofdrol. De krant spreekt zelfs van 'fantasie Lazio', doelend op de onverwachtse overwinning.
© La Gazzetta dello Sport
De cover van de Gazzetta dello Sport van donderdag, met Lazio in de hoofdrol. De krant spreekt zelfs van 'fantasie Lazio', doelend op de onverwachtse overwinning.
Bekijk hier al onze video's
Meer Lazio
Meer over Lazio
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.