Lazio beslist topper met schitterende aanval en deelt Juve gevoelige tik uit

Lazio heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de jacht op een Champions League-ticket. De ploeg van trainer Maurizio Sarri was thuis te sterk voor Juventus, dat daardoor niet profiteerde van de Milanese misstappen.

2 - 1
Juventus
Juventus

Het duel tussen Lazio en Juventus was zaterdagavond de afsluiting van de 29ste speelronde van de Serie A, waar nooit gevoetbald wordt met Pasen. Nadat vrijdagavond zowel Internazionale als AC Milan al puntenverlies leed, konden Lazio én Juventus allebei goede zaken doen in de jacht op Champions League-deelname. Dan moest er wel gewonnen worden in een goedgevuld Stadio Olimpico.

Lazio was eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij, maar slaagde er lang niet in het overwicht ook in de score uit te drukken. Zeven minuten voor rust kwam de thuisclub pas op voorsprong. Al was het even de vraag of het doelpunt van Sergej Milinkovic-Savic doorgang zou vinden. De middenvelder gaf Alex Sandro namelijk een duwtje net voor hij de voorzet van Mattia Zaccagni op de borst aannam en koel binnenschoot.

Het doelpunt werd na een VAR-check goedgekeurd, maar heel lang kon Lazio niet genieten van de voorsprong. In de 42ste minuut kwam Juventus namelijk op gelijke hoogte na een hoekschop van Ángel Di María. Adrien Rabiot werkte de bal in twee instanties binnen nadat Lazio-doelman Ivan Provedel er niet in slaagde de bal onder controle te krijgen.

De gelijkmaker was een flinke tegenvaller voor Lazio, dat acht minuten na rust echter opnieuw op voorsprong kwam. De Romeinen scoorden na een prachtige aanval. Felipe Anderson kwam door aan de rechterkant en diens voorzet kwam na een subtiele hakbal van Luis Alberto terecht bij Zaccagni en die maakte er 2-1 van.

Door de overwinning heeft Lazio nu 58 punten uit 29 duels, waardoor het zeven punten voorsprong heeft op nummer vijf Internazionale. Koploper Napoli is met zestien punten voorsprong al uit zicht. Juventus had bij een overwinning weer dichter bij de topvier gekropen, maar zal nu blij zijn dat de schade beperkt blijft door de gelijke spelen van de Milanese concurrenten. De achterstand op nummer vier Milan is acht punten, waardoor ondanks de puntenstraf het miljardenbal nog niet helemaal buiten bereik is.