Late treffer Roda JC domper voor titelkandidaat PSV

Na Feyenoord is ook PSV in de fout gegaan in de strijd om het kampioenschap. De Eindhovenaren moesten in de slotfase alsnog de gelijkmaker slikken tegen Roda JC (2-2).

Late treffer Roda JC domper voor titelkandidaat PSV

Na het puntenverlies van Feyenoord eerder dit weekend kon PSV een gaatje slaan met een directe concurrent. De Eindhovenaren waren er in de beginfase echter nog niet helemaal bij. Daar profiteerde Roda JC direct van. Een corner van Mark-Jan Fledderus werd na dertien minuten door Frank Demouge hard binnen gekopt. Marcelo en Mark van Bommel was het een en ander aan te rekenen bij de goal.

Bij PSV ging de knop om en er werd direct gezocht naar de gelijkmaker. Lang hoefden de bezoekers niet te wachten. Binnen twintig minuten stond de 1-1 al op het scorebord: ook de Eindhovenaren waren trefzeker uit een corner. Roda-doelman Filip Kurto, teruggekeerd van een blessure, ging onder de bal door en Ola Toivonen kopte bij de tweede paal binnen.

De Zweed was even later het eindstation van een knappe PSV-counter, waarbij vooral Van Bommel zich van zijn beste kant liet zien. De aanvoerder van de Eindhovenaren was alert bij een slechte pass van Sanharib Malki, stoomde op en had een uitstekende voorzet voor Toivonen in huis. De middenvelder legde de bal vervolgens simpel in het net. Het was zijn zesde competitietreffer dit seizoen. Op slag van rust kreeg Roda JC nog een levensgrote mogelijkheid, toen PSV de bal maar moeilijk weg kreeg uit de eigen zestien. Uiteindelijk knalde Guus Hupperts de bal snoeihard op de lat. Vlak na rust was het PSV dat dichtbij was, toen Wilfred Bouma de lat raakte met zijn inzet en Georginio Wijnaldum in de rebound ternauwernood werd afgestopt door Kurto.

PSV kon het verschil niet uitdrukken op het scorebord, waardoor Roda JC nog hoop had op een goed resultaat. Het publiek in Kerkrade ging er nog achter staan en Roda werd naarmate het laatste fluitsignaal naderde steeds gevaarlijker. Vlak voor tijd brak de defensie van PSV. Een geweldige lange bal van Fledderus werd door Mikolaj Lebedynski doorgekopt naar Malki, die opnieuw zijn waarde voor de Limburgers bewees. Demouge kreeg in de blessuretijd nog een levensgrote kans Roda aan de zege te helpen.

PSV heeft nu 57 punten, net zoveel als koploper Ajax. De Amsterdammers komen echter nog om 16.30 uur in actie tegen NEC. Daarnaast kan Vitesse nog naast de Eindhovenaren komen, als zij om 14.30 uur van PEC Zwolle weten te winnen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen