Laporta vertrouwt op langer verblijf Messi: nieuw contract in de maak

Reacties

Barcelona en Lionel Messi zijn in gesprek over een nieuw contract, en die gesprekken voorlopen voorspoedig. Dat heeft voorzitter Joan Laporta vrijdagmiddag verteld tijdens zijn langverwachte persconferentie.

Laporta vertrouwt op langer verblijf Messi: nieuw contract in de maak
© Pro Shots

Sinds afgelopen zomer ging het in de media vrijwel dagelijk over de toekomst van de nu 33-jarige Messi. Niet zo gek ook, aangezien hij na het afgelopen seizoen zó ontevreden was, dat hij zelf openlijk uitsprak dat hij het tijd vond om te vertrekken. Zijn woede richtte zich vooral op toenmalig president Josep Maria Bartomeu. Een van de eerste taken van de in de zomer aangestelde trainer Ronald Koeman was dan ook het gesprek aangaan met de Argentijn.

Die besloot uiteindelijk te blijven, al ging dat niet per se van harte. Inmiddels is Bartomeu van het toneel verdwenen en opgevolgd door Laporta, die vrijdag uitleg gaf over zijn plannen. Daar kwam uiteraard de toekomst van Koeman ter sprake, maar zeker ook die van Messi. 'Er wordt veel over dat onderwerp gesproken, De gesprekken over een nieuw contract gaan goed', verklapte hij. 'Het is nog niet rond, maar we hopen dat hij het voorstel accepteert. Onze relatie is goed. Messi houdt van deze club en uiteraard willen wij dat hij blijft.'

Over de financiën wilde Laporta niets kwijt. 'We hebben hem een voorstel gedaan dat binnen onze mogelijkheden past. Waarschijnlijk kan hij ergens anders meer geld krijgen, misschien verdient hij dat ook wel, maar hij is enthousiast over ons project.' Op de vraag wat er is veranderd sinds Messi de beroemde burofax verstuurde, waarin hij zijn vertekwens kenbaar maakte, zei Laporta: 'Het feit dat ik er nu ben. Ik denk dat Leo dat fijn vindt. Deze voorzitter wil écht dat hij blijft. Dat ga ik hem vertellen én tonen. Hij wil groot denken met de club, met mij als president heeft hij iemand die dat ook wil. Als mensen genoegen nemen met middelmaat, dan accepteert hij dat niet. Dat gaan we oplossen. Leo wil geliefd en gewaardeerd zijn, en met een lach voetballen. Genieten.'

Spaanse media weten al details te melden over het eventuele nieuwe contract. Zo meldt Esport3 dat het erop lijkt dat Messi blijft. Zijn salaris zou (vanwege de financiële problemen van Barça) worden gehalveerd, maar dat zou dan wel worden vastgelegd in een contract voor tien jaar. De lengte van de verbintenis compenseert dan de salarisverlaging. Messi zou op zijn beurt vooral willen weten wie er trainer is en welke spelers erbij komen, aangezien hij weer prijzen wil winnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.