Lampard spreekt belangstelling tegen: 'Het verbaast me dat zijn naam zo vaak opduikt'

Reacties

Het Premier League-seizoen is voor iets meer dan de helft gevorderd en voor Chelsea lijkt de vierde plaats al het maximaal haalbare. De Londenaren staan acht punten achter op Manchester City, de nummer drie van de ranglijst, en vijf punten vóór Manchester United. Zaterdag gaat de ploeg op jacht naar winst tegen Burnley.

Lampard spreekt belangstelling tegen: 'Het verbaast me dat zijn naam zo vaak opduikt'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
3 - 0
Burnley
Burnley

Manager Frank Lampard werd vrijdag nauwelijks gevraagd naar de tegenstander. Hij kreeg vooral vragen op zich afgevuurd over de transferperiode die gaande is en wat de club daarin nog van plan is.

De supporters hopen dat hun club zich deze maand op de transfermarkt begeeft om de selectie op volle oorlogssterkte te brengen. Nu de transferban opgeheven is mag Chelsea weer spelers aantrekken, maar volgens Lampard is er op dit moment nog niets concreet. 'Vandaag of morgen hoef je zeker geen nieuws te verwachten', zei hij vrijdag.

Uitgaande transfers
Qua vertrekkende spelers lijkt er wel één en ander te gaan gebeuren. Olivier Giroud wil bijvoorbeeld graag vertrekken, omdat hij nauwelijks aan spelen toekomt. Internazionale zou hem willen binnenhalen en achter de schermen al in een vergevorderd stadium zijn met zijn management.

Lampard gaf vrijdag toe dat hij Giroud mogelijk kwijtraakt, maar de manager wil zelf graag de controle houden. 'Als het voor iedereen de beste keuze is, met dien verstande dat het clubbelang voorop staat, dan kijken we naar de mogelijkheid om Ollie te laten vertrekken', sprak Lampard.

Olivier Giroud kwam dit seizoen maar tot twee basisplaatsen en drie invalbeurten in de Premier League.
© Pro Shots
Olivier Giroud kwam dit seizoen maar tot twee basisplaatsen en drie invalbeurten in de Premier League.

'Hij heeft zich als een echte professional gedragen en is voortdurend scherp blijven trainen, zonder dat daar veel kansen om te spelen tegenover stonden. Maar de keuze die ik uiteindelijk maak, zal in het belang van de club zijn en er is nog helemaal niets rond.'

'Iedereen heeft het er op dit moment over, dus ik ga niet om de hete brij heen draaien. Volgens mij heeft zijn zaakwaarnemer al met een club gesproken, maar totdat er iets rond is blijft hij speler van Chelsea.'

Dembélé niet in beeld
Mocht Giroud deze maand zijn spullen pakken, dan blijven Tammy Abraham en Michy Batshuayi over als opties in de punt van de aanval. Ter vervanging is in de pers al meermaals de naam van Olympique Lyon-aanvaller Moussa Dembélé voorbijgekomen.

'Ik ken hem en de club kent hem, maar het verbaast me wel dat zijn naam zo vaak opduikt, om eerlijk te zijn', reageerde Lampard. 'En dat kan ik zeggen over meer spelers die deze week aan ons gelinkt zijn. Ik schrijf niemand af, maar dit is geen speler over wie wij het hier hebben.'

Zwakke thuisbalans
In sportief opzicht hoopt Lampard dat zijn team er zaterdag in slaagt te voldoen aan de verwachtingen. Gezien de posities op de ranglijst - Chelsea staat op plaats vier, Burnley slechts op plaats vijftien - en het thuisvoordeel lijkt Chelsea favoriet. Toch sloegen The Blues eerder dit seizoen al enkele flaters op eigen terrein. Tegen West Ham United, AFC Bournemouth en Southampton ging het steeds mis en stond de ploeg met lege handen.

'Als je die duels analyseert, houd je er een slecht gevoel aan over', blikt Lampard terug. 'We creëerden tegen de vijftig kansen, maar scoorden nul keer. Tegen Southampton speelden we niet goed, maar dan nog moeten we onze kansen benutten. Het is te makkelijk om te spreken van pech. We moeten zorgen dat we onze zaakjes op orde hebben en daar werken we aan op de trainingen. Het gaat erom dat we dat killerinstinct terugvinden.'

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.