'Chelsea bereidt megabod voor op Benfica-parel'

Reacties

Chelsea maakt serieus werk van de komst van Gedson Fernandes. Volgens Sky Sports hebben de Londenaren een flink bod neergelegd bij Benfica.

'Chelsea bereidt megabod voor op Benfica-parel'
© Pro Shots

Chelsea mocht afgelopen zomer vanwege een transferban geen nieuwe spelers aantrekken. Deze maand mogen The Blues wel weer de transfermarkt op en volgens Engelse media willen ze direct een grote slag slaan. Chelsea gaat vol voor Fernandes, de rechtermiddenvelder van Benfica.

De twintigjarige Fernandes geldt in Lissabon als één van de kroonjuwelen uit de eigen opleiding en had de afgelopen twee seizoenen over het algemeen een basisplaats bij Benfica. Dit jaar zit de rechtspoot echter veel op de bank. Bruno Lage kiest in zijn 4-2-3-1-systeem voor aanvoerder Pizzi als rechtermiddenvelder.

Chelsea hoopt daarvan te profiteren. Fernandes heeft een transferclausule ter waarde van 120 miljoen euro in zijn contract, maar die hopen de Engelsen te omzeilen via een huurconstructie. Chelsea wil de middenvelder voor anderhalf seizoen huren en daarna overnemen voor zo'n 65 miljoen euro.

Manager Frank Lampard zoekt een rechtermiddenvelder voor het 3-4-3-systeem waarmee hij de afgelopen weken aan het experimenteren is. Momenteel speelt Cesar Azpilicueta op die plek, maar hij voegt aanvallend niet heel veel toe. Fernandes, die in Portugal vergeleken werd met Renato Sanches, zou die plek wat avontuurlijker kunnen invullen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.