Lampard relativeert problemen Man United en prikkelt Hudson-Odoi

Reacties

Frank Lampard rekent zich allesbehalve rijk na de loting van de vierde ronde in het League Cup-toernooi, waarbij Chelsea is gekoppeld aan Manchester United. Hoewel Callum Hudson-Odoi bij zijn rentree bijdroeg aan de 7-1 zege op Grimsby Town, eist Lampard meer van de jongeling.

Lampard relativeert problemen Man United en prikkelt Hudson-Odoi

Tijdens de bekerwedstrijd tegen de ploeg uit de League Two kreeg naast de 17-jarige Nederlander Ian Maatsen, die als invaller debuteerde, ook Hudson-Odoi speeltijd. De achttienjarige aanvaller keerde met een basisplaats terug van een blessure aan zijn achilleshiel, die hem vijf maanden revalidatie kostte. Het Engelse toptalent, die deze zomer begeerd werd door Bayern München, zorgde in de 89ste minuut voor het slotakkoord.

Lampard was blij dat Hudson-Odoi een succesvolle rentree beleefde, maar de manager ziet verbeterpunten. In de eerste helft deed zijn pupil niet voldoende uit balbezit, vond Lampard. 'Callums talent betekent dat hij enorm hard moet werken om achter verdedigers op te duiken, ze op te zoeken, naar binnen te komen, het veld breed te houden en werk zonder bal te verzetten. Dat moet hij leren, als hij week in week uit wil spelen', aldus de manager na afloop.

Manchester United
De loting voor de vierde ronde leverde twee fraaie affiches op. Naast Liverpool - Arsenal staat op 29 oktober ook Chelsea - Manchester United op het programma. Laatstgenoemde ploeg maakt de afgelopen weken een zwakke indruk; woensdag won Man United pas na strafschoppen het bekerduel met Rochdale uit de League One.

Maar Lampard ziet geen voordeel voor Chelsea, nu Man United problemen kent. 'Er kan in voetbal veel gebeuren in een korte tijd. De volgende ronde is niet morgen al. We moeten respect hebben voor het feit dat ze goede spelers hebben. Ze hebben ons 4-0 verslagen (op de eerste speeldag van dit seizoen, red.), dus ik ga Manchester United niet omlaag praten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.