Manchester United ontsnapt via penalty's aan gigantische blamage

Reacties

Manchester United heeft zich met bloed, zweet en tranen geplaatst voor de vierde ronde van het toernooi om de League Cup. Het nietige Rochdale, de nummer zeventien van de League One, maakte het The Red Devils beschamend lastig.

Manchester United ontsnapt via penalty's aan gigantische blamage
Manchester United
Manchester United
ns
1 - 1
Rochdale
Rochdale

United ging afgelopen weekend in de Premier League op pijnlijke wijze onderuit bij West Ham United (2-0) en dus kon de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer wel een opsteker gebruiken. Deels gedwongen door blessureleed, deels uit vrije wil koos de manager voor een jonge ploeg tegen Rochdale. Tahith Chong was één van de talenten die de kans kregen vanaf de aftrap.

De Nederlander wist zijn stempel echter niet te drukken, net als veel van zijn ploeggenoten. In de 68ste minuut, toen Chong al gewisseld was, kwam dan eindelijk de bevrijdende treffer. De piepjonge Mason Greenwood liet Old Trafford opgelucht ademhalen: 1-0. Acht minuten later maakten de bezoekers doodleuk gelijk. Luke Matheson zette de United-defensie te kijk: 1-1.

In het resterende kwartier kwam United niet meer tot een winnende treffer en dus moesten strafschoppen beslissing brengen. Juan Mata, Andreas Pereira, Fred, Greenwood en Daniel James maakten vervolgens geen fout van elf meter. Jimmy Keohane miste wel, waarmee de droom van de bezoekers in duigen viel. 

Tahith Chong: waarom hij PSV en Feyenoord nu nog niet zag zitten
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.