Magische Liverpool-avond voor Hoever, debuut Van den Berg en Maatsen

Reacties

Liverpool en Chelsea hebben woensdagavond zonder veel moeite de vierde ronde van het toernooi om de League Cup bereikt. Het werd een avond om nooit meer te vergeten voor de Nederlandse jeugd-internationals.

Magische Liverpool-avond voor Hoever, debuut Van den Berg en Maatsen
Milton Keynes Dons
Milton Keynes Dons
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Manager Jürgen Klopp stuurde een B-team het veld in voor de League Cup-confrontatie met Milton Keynes Dons. De Duitser koos voor elf andere namen dan in de Premier League-wedstrijd tegen Chelsea van afgelopen weekend (1-2 winst). Het betekende onder anderen een basisplaats voor Ki-Jana Hoever als rechtsback. Het was voor de Nederlander de eerste keer dat hij aan de aftrap mocht verschijnen, vorig seizoen was hij al invaller in het FA Cup-toernooi.

James Milner zorgde evengoed voor de nodige ervaring in de basiself en het was dan ook de aanvoerder die kort voor rust de score opende. De Engelsman deed dat met een ogenschijnlijk onschuldig schot, maar doelman Stuart Moore ging vreselijk in de fout en zag de bal tot zijn eigen afgrijzen over de lijn dwarrelen: 0-1.

In de 69ste minuut werd de avond van Hoever nog veel mooier. De zeventienjarige verdediger kwam uitstekend voor zijn man en kopte de 0-2 binnen. Hoever werd daarmee de op drie na jongste doelpuntenmaker in de historie van The Reds. Met zijn rake kopbal haalde de rechtsachter ook direct alle spanning weg.

Het bood Klopp de kans om ook Sepp van den Berg zijn officiële debuut te gunnen. De jonge verdediger verving Hoever in de slotfase. Liverpool speelde de wedstrijd zonder problemen uit en staat zo in de vierde ronde van het League Cup-toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Chelsea
Chelsea
7 - 1
Grimsby Town
Grimsby Town

Ook Frank Lampard haalde de bezem door zijn elftal voor de bekerwedstrijd tegen Grimsby Town. The Blues lieten er geen gras over groeien en kwamen via Ross Barkley en Michy Batshuayi al vroeg op 2-0. Matt Green deed nog even iets terug namens de bezoekers, maar via Pedro en Kurt Zouma liep Chelsea verder uit.

Halverwege de tweede helft ging het publiek op Stamford Bridge staan voor een Nederlandse debutant. Ian Maatsen kwam het veld in voor Marcos Alonso en maakte zo zijn eerste minuten voor de hoofdmacht van de Londenaren. De zeventienjarige Maatsen zag ploeggenoten Reece James, Batshuayi en Callum Hudson-Odoi de score vervolgens verder uitbreiden.

Die eclatante zege was zeer welkom voor Chelsea, het was pas de derde overwinning in negen officiële wedstrijden onder Lampard. Chelsea bekert verder en speelt komend weekend in de Premier League een thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion.

Overige uitslagen

Wo 25 sep. 2019

Hoever geniet bij Liverpool: 'Knuffels van Klopp zijn wel lekker'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.