Lahoz kan het zelf ook niet meer bijhouden: 'Hij was de kaart van Alba vergeten'

Reacties

Jordi Alba heeft geen goed woord over voor het optreden van scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz in de Catalaanse stadsderby. De linksback van Barcelona kreeg een rode kaart in het duel dat uiteindelijk in 1-1 eindigde.

Lahoz kan het zelf ook niet meer bijhouden: 'Hij was de kaart van Alba vergeten'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Espanyol
Espanyol

In de kwartfinale van het WK tussen Nederland en Argentinië bleek al dat Lahoz nogal snel kaarten trekt. Bij zijn volgende duel deed hij die reputatie met zestien gele kaarten en twee rode kaarten volop eer aan. Alba moest eraan geloven met een tweede gele kaart.

'Ik snapte er niets van en dat heb ik hem ook verteld', blikte Alba in gesprek met Mundo Deportivo terug op de twee gele kaarten in een tijdsbestek van vijf minuten. Die tweede prent kreeg hij voor aanmerkingen op de leiding. 'Maar hij dacht dat dat mijn eerste gele kaart zou zijn, daarom gaf hij me nog eens geel. Voor mij is het niet eens een kaart… Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat ik soms te veel protesteer, ik reageer op het veld nu eenmaal heel impulsief. Maar nu was dat zeker niet zo.'

Ook ploeggenoot Sergi Roberto stelde dat Lahoz het niet meer op een rijtje had. 'We waren allemaal enorm verrast door die tweede gele kaart. Hij wist niet meer dat Alba al een kaart had. Doordat de wedstrijd zo vaak stillag zijn we er helaas niet meer in geslaagd te winnen.'

Alba zal, mits Barcelona niet in beroep gaat, het volgende competitieduel missen. Dan moet de Catalaanse grootmacht op bezoek bij Atlético Madrid.

De rode kaart voor Alba was zeker niet de enige keer dat Lahoz de aandacht naar zich toetrok. Hij stuurde ook Vinicius Souza vervroegd naar de kleedkamer en draaide een rode kaart voor Leandro Cabrera, die al dan niet bewust met zijn voet het hoofd van de op de grond liggende Robert Lewandowski raakte, op advies van de VAR terug. De Spaanse pers sprak schande van het optreden van de arbiter, die tijdens het WK ook al om de verkeerde reden zo veelbesproken was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.