Lahm vindt salaris van bijna 5 miljoen euro per jaar te gortig voor Nagelsmann

Reacties

Philipp Lahm vindt dat Julian Nagelsmann een te hoog salaris incasseert als bondscoach van Duitsland. Los daarvan vindt de wereldkampioen van 2014 de aanstelling van de 36-jarige oefenmeester wel de logische keuze na het ontslag van Hansi Flick.

Lahm vindt salaris van bijna 5 miljoen euro per jaar te gortig voor Nagelsmann
© Pro Shots
Verenigde Staten
Verenigde Staten
1 - 3
Duitsland
Duitsland

'Nagelsmann was de uitgesproken kandidaat. We weten al sinds zijn periode bij 1899 Hoffenheim, toen hij nog niet eens dertig was, dat hij extreem getalenteerd is', schrijft Lahm in zijn column voor The Guardian.

De oud-topverdediger wijst wel op het honorarium van de nieuwe bondscoach. 'Flick zou 6,5 miljoen euro per jaar hebben verdiend, Nagelsmann zit naar verluidt op 4,8 miljoen euro. Dat is niet goed, het is te veel. Natuurlijk kun je niets doen aan de dynamiek die er bestaat tussen concurrerende clubs, maar bonden als de DFB moeten hier niet in meegaan. Meer dan twee miljoen euro per jaar is niet nodig.'

In een lang betoog wijst Lahm erop dat de DFB oog moet hebben voor de basis van het voetbal. 'De sport moet dichter naar het centrum van de maatschappij worden gebracht. Het belangrijkste doel van de bond is om jong en oud aan te moedigen te sporten.'

Nagelsmann viert zaterdag in een oefenduel met de Verenigde Staten zijn debuut als bondscoach van Duitsland, de gastheer van het EK van volgend jaar.

Afgelopen zomer, toen Hansi Flick nog in het zadel zat, schreven we over de grote problemen in het land van de EK-organisator:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.