Jongste bondscoach van Europa Nagelsmann treedt in voetsporen Rijkaard

Reacties

Julian Nagelsmann is de jongste bondscoach van Europa. De 36-jarige trainer is door de Duitse voetbalbond (DFB) aangesteld als bondscoach van het Duitse elftal. Daarmee treedt Nagelsmann in de voetsporen van trainers als Michel Platini en Frank Rijkaard.

Jongste bondscoach van Europa Nagelsmann treedt in voetsporen Rijkaard
© Pro Shots

Hij is maar twee jaar ouder dan Thomas Müller, maar Nagelsmann heeft zich allang bewezen in het trainersvak. Hij maakte indruk bij Hoffenheim en RB Leipzig en is na zijn periode bij Bayern München aangekondigd als bondscoach van Duitsland. Alleen Otto Nerz, die in 1926 werd aangesteld, was ooit nóg jonger als bondscoach van de Duitsers.

Zulke jonge trainers komen bij de internationale toplanden überhaupt nauwelijks voor. Tussen 1988 en 1992 stond Platini aan het roer bij de nationale ploeg van Frankrijk. Hij ging een jaar nadat hij stopte als profvoetballer aan de slag als bondscoach. Op dat moment was hij 33 jaar oud. Rijkaard stond als 35-jarige voor de groep van het Nederlands elftal in 1998. Nagelsmann lost nu trainer van België Domenico Tedesco (38) af als jongste bondcoach van ons continent.

De DFB liet weten dat er geen enkele twijfel was over de keuze voor Nagelsmann en dat hij 'unaniem is verkozen'. De Duitser hoopt de nationale ploeg weer uit de sportieve dip te kunnen trekken. 'We hebben een EK in eigen land voor de boeg en dat is bijzonder. Volgend jaar zullen we een hechte groep zijn. We willen iedereen enthousiasmeren met geweldig voetbal. We eisen aantrekkelijk voetbal en niet alleen resultaten.'

Nagelsmann werd in maart ontslagen bij Bayern, maar kijkt ernaar uit om opnieuw met een aantal Bayern-spelers samen te werken. Spelers als Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Leroy Sané, Serge Gnabry en Thomas Müller komen in aanmerking voor de nationale ploeg. 'Ik kijk daar enorm naar uit. Ik heb erg genoten van het werken met deze spelers. Maar ik kijk zeker ook naar andere spelers, die ik nog niet heb ontmoet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.