'Nagelsmann laat vermogen schieten voor klus als bondscoach'

Reacties

Julian Nagelsmann wordt, als de voortekenen niet bedriegen, op zeer korte termijn gepresenteerd als bondscoach van Duitsland. Daar krijgt de trainer natuurlijk voor betaald, maar Bild weet dat hij puur financieel beter niet had kunnen tekenen.

'Nagelsmann laat vermogen schieten voor klus als bondscoach'
© Pro Shots

Het boulevardblad meldt dat hij na zijn ontslag bij Bayern eerder dit kalenderjaar nog twintig miljoen euro van de club tegoed heeft, zolang hij tenminste geen ander werk vindt. Dit was onderdeel van zijn ontslagregeling. Bij de Duitse voetbalbond zou Nagelsmann zo'n vier ton per maand opstrijken, voor een contractduur tot het EK volgende zomer in eigen land.

Dat betekent dat de Duitse bond zijn nieuwe keuzeheer in totaal vier miljoen euro zal overmaken, en dat Bayern hem zijn vergoeding vanaf dat moment niet meer hoeft over te maken. Als de verbintenis daadwerkelijk volgende zomer ten einde komt, zou dat Nagelsmann dus zestien miljoen euro 'kosten', een bedrag dat uiteraard lager uitvalt mocht de oefenmeester elders emplooi vinden.

Bild weet dat het niet voor het eerst in de toch nog korte trainersloopbaan van Nagelsmann is dat hij sportieve uitdaging verkiest boven geld. Bij Bayern ging hij zonder aarzeling akkoord met een verlaging van zijn salaris zodat zijn nieuwe werkgever dat geld kon gebruiken om zijn staf bij RB Leipzig los te weken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.