Labbadia-effect in Berlijn: Hertha juicht er in derby weer op los

De coronabreak in het Duitse voetbal heeft Hertha BSC goed gedaan. De club uit Berlijn kwam tijdens de pauze onder leiding van Bruno Labbadia, die vrijdagavond zijn tweede overtuigende zege op rij boekte in de Bundesliga. Stadgenoot Union Berlin was kansloos in de derby van de Duitse hoofdstad.

Hertha BSC
Hertha BSC
4 - 0
Union Berlin

In een leeg Olympiastadion in Berlijn legden beide ploegen een wat fletse eerste helft op de mat. Hertha, waar Karim Rekik geblesseerd was en Javairô Dilrosun op de bank begon, had het betere van het spel en creëerde via Vedad Ibisevic en Matheus Cunha mogelijkheden, maar een doelpunt bleef uit. Dat gebeurde aan de andere kant ook toen Robert Andrich een vrije trap net over het doel schoot. Het was een van de weinige wapenfeiten van Union, dat eerder dit seizoen in eigen huis nog met 1-0 won van Hertha.

Na rust was het Hertha dat een kleine week geleden knap won van 1899 Hoffenheim (0-3) weer te zien. In korte tijd kwam de ploeg van Labbadia op een comfortabele voorsprong. Het begon bij Ibisevic, die na 51 minuten hard raak kopte uit een voorzet die door Marvin Plattenhardt werd gegeven vanaf de linkerflank. De ervaren aanvaller hield vervolgens bij het juichen zijn ploeggenoten op afstand. Hertha kreeg deze week kritiek omdat de spelers zich na de goals tegen Hoffenheim niet aan de coronaregels hielden.

Juichen mochten de spelers van Hertha tegen Union al heel snel voor de tweede keer, om precies te zijn zeventig seconden na de 1-0. Vlak na de aftrap van de bezoekers stak Ibisevic Dodi Lukebakio weg. De defensie van Union was gezien en Lukebakio zette het op een lopen richting het doel van keeper Rafal Gikiewicz. De aanvaller omspeelde de doelman en schoot raak: 2-0. Binnen het uur lag de derde goal er ook al in na een flitsende aanval. Cunha gaf eerst voor op Lukabakio en na dienst mislukte omhaal vuurde Cunha zelf raak. Labbadia liet met nog een kwartier op de klok Dilrosun invallen. De Nederlander zag daarna Dedryck Boyata raak koppen uit een corner van Plattenhardt, waarmee de eindstand op 4-0 werd bepaald.

Met twee zeges, zeven doelpunten en nul tegendoelpunten ziet de wereld er in minder dan een week een stuk rooskleuriger uit voor Hertha. De club uit Berlijn kent een bewogen seizoen met veel investeringen, drie trainerswissels en matige sportieve resultaten. Met zes punten op zak staat de formatie van Labbadia voorlopig op de tiende plek met 34 punten. De concurrentie komt dit weekend natuurlijk nog in actie. Komende woensdag gaat Hertha op bezoek bij RB Leipzig (aftrap 18.30 uur). Union speelt dan thuis tegen FSV Mainz 05 (aftrap 20.30 uur).