La Liga-voorzitter verdedigt omstreden Amerika-plan

Reacties

Voorzitter Javier Tebas (foto, rechts) heeft nog maar eens uitgelegd waarom het voor La Liga lucratief kan zijn om in de nabije toekomst competitieduels af te werken in de Verenigde Staten. Woensdag dreigden de aanvoerders van de Primera División-clubs met een staking als het daadwerkelijk zover komt.

La Liga-voorzitter verdedigt omstreden Amerika-plan

Tebas probeert in gesprek met El Mundo uit te leggen waarom hij gelooft in de samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Relevent. 'De cijfers wijzen uit dat dit een succes kan worden. In vier jaar hebben we de waarde van onze internationale rechten verdubbeld. We hopen dit met jaarlijks acht tot negen procent te verhogen in de komende vier jaar.'

Dat is niet het enige positieve gevolg voor de competititie, zo denkt Tebas. 'Het doel is ook dat we het aantal internationale sponsoren vergroten. Op dit moment zijn er in dat opzicht slechts twee clubs die groeien: Real Madrid en Barcelona. En Atlético Madrid een klein beetje. Wij willen ervoor zorgen dat de sponsors uit het buitenland ook naar Valencia, Villarreal of Huesca gaan.'

De aanvoerders van de clubs uit de hoogste afdeling van Spanje uitten woensdag na een vergadering met de spelersvakbond (AFE) hun onvrede over het besluit, dat zonder hun medeweten is genomen. 'Het probleem is een gebrek aan gezond verstand. Er is geen tijd beschikbaar in het programma. Dit komt alleen de export van ons voetbal ten goede', zei AFE-voorzitter David Aganzo onder meer.

Tebas heeft donderdag laten weten dat het afwerken van El Clásico in New York logistiek gezien niet haalbaar is. 'In ieder geval niet het competitieduel.' Uit de eerder gepubliceerde plannen bleek al wel dat het voor het 'opbouwen van het merk La Liga' aannemelijk is dat het La Liga-duel in Amerika mogelijk een wedstrijd is van een van de twee grote blikvangers, Real Madrid of Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.