Aanvoerders La Liga zien duels in VS niet zitten en steken koppen bij elkaar

Reacties

De aanvoerders van de twintig clubs in de Primera División zien het voorstel van La Liga om competitieduels in de Verenigde Staten af te werken niet zitten.

Aanvoerders La Liga zien duels in VS niet zitten en steken koppen bij elkaar

Om dit gezamenlijke standpunt zo goed mogelijk uit te dragen, hebben de captains woensdag een vergadering belegd op het hoofdkwartier van de Spaanse voetbalbond, zo melden Spaanse media. Dan zal ook het late tijdstip van La Liga-duels aan de orde komen. Afgelopen weekeinde begonnen de wedstrijden van Barcelona en Real Madrid pas om 22.15 uur, hetgeen niet met gejuich is ontvangen door de aanvoerders.

La Liga maakte vorige week bekend dat het een vijftienjarige samenwerking is aangegaan met Relevent, een Noord-Amerikaans sport- en entertainmentbedrijf. De firma zit sinds enkele jaren al achter de organisatie van het toernooi om de International Champions Cup, waarin internationale topclubs zich voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, vreest al jaren dat de Premier League de Primera División op een onoverbrugbare (financiële) achterstand zet. 'Als de NBA en NFL wedstrijden in het buitenland spelen, waarom zou de Spaanse competitie dat dan niet doen? Het is belangrijk voor de ontwikkeling van ons merk', legde Tebas uit over het plan dat nog verder gestalte moet krijgen.

De Spaanse spelersvakbond AFE sprak al eerder zijn onvrede uit over het idee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.