La Liga wil dit seizoen al duel in Amerika af gaan werken

Reacties

De Spaanse profliga heeft het serieuze plan opgevat competitieduels buiten de eigen grenzen af te werken. Amerika is de beoogde bestemming.

La Liga wil dit seizoen al duel in Amerika af gaan werken

La Liga heeft een langlopende samenwerking opgezet met het Amerikaanse bedrijf Relevent Sports. Een van de onderdelen van de deal behelst het afwerken van een competitiewedstijd aan de andere kant van de oceaan, zo stelt The Financial Times. De gedachte achter dit plan is om de Spaanse competitie meer exposure te geven buiten de eigen landsgrenzen in de hoop net als de Premier League hogere tv-inkomsten te kunnen generen.

Mogelijk zal er al dit seizoen de primeur zijn van een La Liga-duel in Amerika, met mogelijk een duel van een van de blikvangers Real Madrid en Barcelona. 'Ons doel is om het bij één wedstrijd voor elkaar te krijgen. We zullen zien hoe het daarna verder gaat', zegt Danny Sillman, directeur van Relevent. 'Een van onze doelen is het opbouwen van het merk La Liga, zodat de aarde van de mediarechten ook zal stijgen. Het is aan ons om het verhaal van de clubs en de sterren te vertellen.'

'Messi houdt vernieuwing van Barcelona ook tegen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.