'La Liga luistert niet naar FIFA en handhaaft Braithwaite-regel'

Reacties

La Liga is niet ingegaan op het verzoek van de FIFA om de regel te wijzigen die het Barcelona mogelijk maakte om na de transferdeadline nog Martin Braithwaite aan te trekken.

'La Liga luistert niet naar FIFA en handhaaft Braithwaite-regel'
© Pro Shots

De Catalanen trokken de Deense aanvaller op 20 februari aan, nadat La Liga de club enkele dagen eerder groen licht had gegeven voor de transfer na een speciaal verzoek voor een noodaankoop. In de regels van de organisator van de competitie staat in artikel 124.3 dat een dergelijke transfer is toegestaan, als met een medisch attest kan worden aangetoond dat een speler vijf maanden niet inzetbaar is.

Dat Leganés daardoor Braithwaite kwijtraakte terwijl het zelf geen vervanger kon aantrekken, maakte veel discussie los in Spanje. De FIFA greep die ophef aan om een brief te schrijven aan de Spaanse voetbalbond dat de regel moest worden gwijzigd. La Liga weigert dat volgens Marca echter te doen. De clubs stemden dinsdag tijdens een vergadering voor het behoud van de regel, inclusief Leganés. Alleen Cadiz was tegen.

De Spaanse sportkrant verwacht nu dat de FIFA actie zal ondernemen om de regel alsnog te laten schrappen, omdat die niet in overeenstemming is met de internationale transferregels. Welke stappen de wereldvoetbalbond nog kan ondernemen, wordt niet duidelijk. In 2016 verzocht de FIFA de Spaanse voetbalbond ook al om de regel te schrappen, maar ook toen werd dat verzoek geweigerd door La Liga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.