FIFA en Spaanse bond laten Leganés in de kou staan na Barça-transfer Braithwaite

Reacties

Leganés mag definitief geen vervanger aantrekken voor de onlangs naar Barcelona vertrokken Martin Braithwaite. De Spaanse voetbalbond RFEF heeft de nummer negentien van La Liga na overleg met wereldvoetbalbond FIFA slecht nieuws gebracht. 'De oneerlijke regelgeving heeft een enorme schade aan de club veroorzaakt', baalt Leganés in een statement op de clubwebsite.

FIFA en Spaanse bond laten Leganés in de kou staan na Barça-transfer Braithwaite
© Pro Shots

Barcelona maakte met het aantrekken van Braithwaite gebruik van het speciale recht om in geval van nood buiten de transferperiodes om een speler aan te trekken. Door de zware blessures van Ousmane Dembélé en Luis Suárez achtte de Catalaanse club het noodzakelijk een aanvaller binnen te halen en Barcelona kwam uit bij Braithwaite. Hij had een gelimiteerde afkoopsom van achttien miljoen euro in zijn Leganés-contract staan en dat bedrag werd op tafel gelegd.

Zo raakte Leganés, dat in hevige degradatienood zit, na het sluiten van de transfermarkt zijn topscorer kwijt. De laagvlieger wilde na het verliezen van Braithwaite ook een beroep doen op de uitzonderingsregel, zodat het een vervanger voor de Deens international kon aantrekken. De RFEF weigerde dit echter, waarna Leganés een officiële klacht indiende.

De Spaanse bond ging in overleg met de FIFA, om het verzoek van Leganés te bespreken. De wereldvoetbalbond stelde echter dat er geen uitzonderlijke mogelijkheid bestaat om na de transferdeadline een speler die elders een doorlopend contract heeft aan te trekken. De RFEF vreesde bovendien dat bij het verlenen van toestemming aan Leganés het hek van de dam zou zijn en dat clubs jaarlijks zouden gaan proberen om na de deadline nog wat zaken af te handelen.

De RFEF heeft Leganés laten weten dat de huidige dispensatieregel herzien zal worden, maar daar heeft de club nu weinig aan. 'We worden geconfronteerd met oneerlijke regelgeving, die de integriteit van de competitie en het recht van alle clubs om op gelijke voorwaarden te concurreren bedreigt', schrijft Leganés. 'Dat heeft een enorme schade aan de club veroorzaakt.'

'Nieuwe Barcelona-spits Braithwaite nog een graadje minder dan Boateng'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.