Kwinkslag Neymar: 'Vriendschap met Messi staat op het spel'

Reacties

Zowel Neymar als Lionel Messi kan in de nacht van zaterdag op zondag (2.00 uur Nederlandse tijd) voor de eerste keer een Copa América-titel winnen. De droomfinale Argentinië - Brazilië in Maracanã levert een bijzonder weerzien op tussen de twee goede vrienden, maar Neymar gunt Messi dit keer geen succes.

Kwinkslag Neymar: 'Vriendschap met Messi staat op het spel'
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
1 - 0
Brazilië
Brazilië

Vier jaar waren Neymar en Messi teamgenoten bij Barcelona en vormden ze met Luis Suárez een gevreesd aanvalstrio. Ook buiten de lijnen konden de Braziliaan en de Argentijn het altijd goed met elkaar vinden. Dat ze nu tegenover elkaar staan in de finale van het toernooi om de Copa América maakt de eindstrijd in Rio de Janeiro extra speciaal.

'Messi is, zoals ik altijd heb gezegd, de beste speler die ik ooit heb zien spelen. En hij is een heel goede vriend geworden', zei Neymar op een persconferentie. 'Maar nu we in een finale zitten, zijn we rivalen. Ik wil deze titel echt winnen, mijn eerste Copa América.'

'Messi is al jaren op zoek naar zijn eerste titel met Argentinië en wanneer wij met Brazilië niet meer op een toernooi actief waren, juichte ik voor hem, zoals tijdens de WK-finale van 2014 tegen Duitsland. Maar nu staat onze vriendschap op het spel', aldus Neymar lachend. 'We hebben heel veel respect voor elkaar, maar er kan er maar één winnen.'

© Pro Shots

De sterspeler van Brazilië is door de ontmoeting met Messi extra gedreven om de finale te winnen. 'Zie het als een wedstrijd tegen een goede vriend op de computer. Die wil je ook altijd winnen toch? Dat zal nu ook het geval zijn', aldus Neymar, die tijdens deze Copa América twee keer scoorde. De teller bij Messi staat op vier doelpunten.

Neymar, die donderdag op Instagram nog uithaalde naar Braziliaanse fans die vanwege het beleid van president Jair Bolsonaro Argentinië willen toejuichen, hoopt Brazilië de tiende Copa América-titel te bezorgen. Toen de Brazilianen in 2019 het Zuid-Amerikaanse kampioenschap wonnen, ontbrak de aanvaller van Paris Saint-Germain vanwege een blessure. De laatste keer dat Argentinië de Copa América won was in 1993.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.