Kuijt egaliseert derby in Istanbul, Douglas wint met Dinamo

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

Dirk Kuijt heeft Fenerbahçe een punt bezorgd door in de slotfase de gelijkmaker aan te tekenen in de beladen derby tegen Besiktas (3-3) • Een derby werd het in alle opzichten • Negen gele kaarten, twee rode kaarten en een spannend wedstrijdverloop met liefst zes doelpunten • De eerste rode kaart was voor Raul Meireles (Fenerbahçe), die na een half uur mocht inrukken • Twintig minuten voor tijd mocht ook Necip Uysal (Besiktas) het veld verlaten na zijn tweede gele kaart • In Istanbul golfde het spel op en neer •

• Het bezoekende Besiktas, waar de in Nederland geboren Turk Oguzhan Özyakup de wedstrijd volmaakte, nam de leiding via Olcay Sahan, terwijl Emmanuel Emenike en Moussa Sow na ruim een half uur Fenerbahçe op voorsprong zette • Lang kon de thuisploeg niet genieten omdat Hugo Almeida in de 43ste en 45ste minuut Besiktas weer een voorsprong bezorgde: 2-3 • Het slotakoord was uiteindelijk voor Kuijt, die in de 83ste minuut de 3-3 eindstand bepaalde • Fenerbahçe is na dertien speelronden de koploper van de Turkse competitie met 32 punten • Besiktas staat derde met 25 punten •

Douglas stijgt met zijn huidige werkgever Dinamo Moskou naar de vijfde plaats van de Russische competitie • In eigen huis was Dinamo, waar Douglas de wedstrijd volmaakte, met 3-0 te sterk voor Ural Yekaterineburg • In het Rodina Stadium opende Vladimir Granat op aangeven van voormalige PSV-aanvaller Balazs Dzsudzsak de score • Kevin Kuranyi en Alexander Kokorin voerden de score verder op namens de Moskovieten •